WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Portrait/ Navajo

12 Comments

A Navajo Indian, Jake, with the pot I fell in love with at Shinnecock Pow Wow.
We have this yearly happening on Labor Day, early September and we try NOT to miss it. Indian Nation gathers for dancing and competition, more that 100 tribes participate. They come all the way from South America, Canada. A marvellous day for learning, meeting people. And shopping: pottery, silver, handicrafts and market junk!

12 thoughts on “Portrait/ Navajo

 1. Minua kiehtoisi kovin tuo taustalla näkyvä sininen takki (?). Itselläni on punamustavalkoinen, Perusta lähtöisin oleva ihanan lämmin takki jota en millään hinnalla antaisi pois. Olisipa joskus mahdollisuus päästä Pow Wow tapahtumaan!!

 2. Mieki haluaisin Pow Wow -tapahtummammaan, – ostamaan tuon sinivalkoisen takin! Se olis Hangasojalla ihan hurjan hyvä ja hieno!

 3. Se malja, purkki, astia on hämmentävän sileä saviastiaksi. Sitä voisi silitellä ihan vaikka mukavikseen 🙂 Mitä tuollaisessa astiassa on tarkoitus säilyttää? Alunperin ainakin sillä on varmaan jokin tarkoitus ollut.

  Peikko näki kerran dokumentin jostain suuresta powwow:sta. Siellä laulettiin hieno laulu, josta peikko ei muista mitään muuta kuin sen hienouden. Ehkä ne lauloivat jostain paikasta Kanadassa. Se kuulosti hienolta laululta ja peikko kävi sitten etsimässä sitä. Mutta ei sitä enää ollut missään.

  Ai niin, peikko kiittää kaikista saamistaan kauniista sanoista. Kiitos.

  • isopeikko, saviastiat tuntuvat kädessä pehmeiltä ja lämpimiltä. Intiaanit säilyttivät niissä maissia ja muuta kuiva ruokaa. Pow wow on mielenkiintoinen juhla ja katsomisenarvoinen tapahtuma.
   Peikko on kaikki kiitoksensa ansainnut!

 4. Ihana ruukku ja ihana intiaanikulttuuri 🙂 Olen suuri inkkarifani. Haluaisinn myös pow-wow tapahtumaan! Mulla on Perusta tuliaisena saadut dreamcather-korvikset ja postikortti.

 5. Pitää kysyä vielä näin jälkeen päin, että tykkäätkö inkkaritaiteesta? Mulla olis pari muotokuvateosta myynnissä…:)

 6. Ihastuttavaa taidetta, primitiivistä, aitoa. ja jokainen purnukka tarpeeseen tehty, vain me taidamme käyttää niitä pelkkinä koristeina, matkamuistoina. Mutta toki tuollaisen muiston kanssa voi elää matkansa uudelleen….. Aidot, oikeat purnukat ovat herkkua, vaik en niitä syökään, ovat siis silmänruokaa!
  Kiitos Kaari kun kävit kyläilemässä, ilahduin:)))

  • kiirus, kyläily oli tosi kivaa. Tunsin itseni ensin kuokkavieraaksi, kun teillä näkyy olevan niin tiivis ystäväpiiri. Olin vähän kade, mutta kai sinne yksi vielä mahtuu mukaan! Hauskaa viikonloppua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s