WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

makro#44

39 Comments

MAKROTEX

Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ sekä lisätä teemakuva samasta aiheesta.

VIIKON AIHE: PAPERI  / PAPER

makro espanjalaista käsintehtyä kirjepaperia / macro hand made spanish letter paper:

teema kirjeitä ja kortteja /  theme letters and post cards:

Vieläkö kirjoitat pitkiä kirjeitä? Lähetätkö onnittelukortteja, tai postikortteja matkoiltasi?

                 Do you still write long letters or send post cards?

Lisää paperiaiheisia kuvia täällä. More paper ideas can be found here.

39 thoughts on “makro#44

 1. Ihana kokoelma paperia!

  Kirjeitä kirjoitan muutaman vuodessa, merkkipäiviksi pyrin lähettämään kortin.

 2. Kirjeitä ja kortteja, Parasta paperia mitä voi olla!

  Kortteja vielä kirjoittelen, kirjeita turhan harvoin.

 3. Oi, miten kaunista paperia! Kortteja tulee lähetettyä, mutta kirjeet
  kulkevat sähkäpostin välityksellä. Ikävä kyllä:(

 4. Voi juku, kun siinä on kauniita kortteja nipussa varmaankin, ainakin päällimmäinen. Ovat aika vanhojakin vielä.
  Kyllä näyttääkin hyvältä nää paperit!

  • harakka, kiitti! Niitä kauniita kortteja on paljon! Lähinnä vuodelta 1920 alkaen. Laittelen pikkuhiljaa tänne blogiini kategoriaan: Kirjeitä/Letters. Kiitos vielä kerran kauniista kommentistasi.

 5. Ihania papereita.
  Minä lähetän kortteja ja joskus kirjeitäkin. Olisi myös kiva joskus saadakin niitä, mutta … laiskuus on iskenyt nettiajan ihmisiin.

  • Tellu, kiitos+kiitos! Laiskuus on paha tauti! Kiva, että kirjoittelet, uskon monen ilahtuvan, kun häntä ajatellaan ja muistetaan kirjeellä. Niistä jää paljon tietoakin ajankulusta ja ystäyyssuhteista, kuten näet kirjeitä-kategoriastani.

 6. Onpas kaunista (käsintehtyäkö) paperia ja kaikki niin siistissä järjestyksessä. Näkisitpä minun läjäni, hui.

 7. kauniita! ja liian harvoin lähettelen enää muuta kuin sähköpostia…

 8. Ihania kortteja, kunpa pysyisivät edelleen käytössä!

 9. Käsintehty paperi on kaunista!

 10. Sinulla onkin oikein arkisto! Niin harvoin (tuskin koskaan) tulee kirjeitä kirjoittaneeksi tai saaneeksi ettei edes tullut sana mieleen tässä yhteydessä, skype rules. Käsintehty paperi on tosiaan kaunista, taidetta.

  • sirokko, no joo, on noita vanhoja kirjearkistoja, joita bloggailen tänne perheen iloksi 🙂 Minä kirjoittelen korttikirjeitä, ei siis pitkiä, mutta korttiin mahtuvia. Käsintehty on taidetta. Kiva kun piipahdit!

 11. Käsintehty paperi on kaunista! Kauniit kuvat. Kirjeitä en ole kirjoittanut moneen vuoteen, kortteja joskus.

 12. Piti ihan lähikuvana ja kunnolla tarkastella näitten papereitten laatu, ja onneksi suurensin kuvaa; ihania painettuja kasveja ja nukkaista silkkiä (vai onko kierrätyspaperia, mikä olisi tietty paras juttu!). Kauniita.
  Minä kirjoittelen niin paljon pitkin päivää, ettei tahdo sanoja riittää enää edes blogiin. Eikä taida monenkaan kärsivällisyys enää riittää kirjeen odotteluun, kun viesti menee perille nopeamminkin…

  • Kutuharju, hei hei….En osaa sanoa käsintehdyn paperin alkuperästä, ostin Cuencasta, Espanjasta jokin aika sitten. Pienestä putiikista. Harva kirjoittaa, valitettavasti, mutta on hyvä, ettei tarvitse odottaa kirjeen menoa seitsemää päivää, vartomista ja paluupostia toiset seitsemän. Mutta siten ei jää muistojakaan 😦

 13. Näyttää olevan tämä käsintehty paperi hyvin suosittu tän viikon makrossa. Erittäin kaunista ja niin herkkää käsityötä. Miellyttää silmääni kovasti :))

  • Merike, heti vessa- ja talouspaperin jälkeen tulivat käsintehdyt paperit mieleen. Ihailen niitä haastekuvia, joissa kuvaaja on ollut myös tekijä! Kiva, että pidit 🙂

 14. Käsintehdyt paperit ovat kauniita. On kirjeiden kirjoittaminen käsin melko harvinainen tapaus tässäkin huushollissa. Kortteja tulee sentään vielä kirjoiteltua, ainakin matkoilta ja jouluna.

  • Pantteri, kiitos, olen samaa mieltä, kaunista paperia ovat käsintehdyt. Itse kirjoitan kirjeitä nykyisin vain sairaus- tai kuolintapauksissa, muuten on jäänyt 10-sivuiset teini-iän temmellykset 🙂 Joulukorttipinoni on laskenut sadasta jotain tuonne 60-tienoille. Ennen vielä kirjoitin kuoretkin kalligrafialla! (Ostan usein kortit heti joulun jälkeen 75%-90% alennuksesta, tai teen itse omista valokuvista.) Minulle kirje on vielä arvokas henkilökohtainen viesti. Jos postimaksut eivät olisi niin hurjia…..

 15. Aivan ihanaa paperia noissa ekoissa kuvissa. Mutta vika kuva lumos jotenkin nyt täysin. Valitettavan vähän tulee lähetettyä oikeita kirjeitä tai kortteja. Pitäis ryhdistäytyä siinä asiassa.

  • itkupilli, kiitos! Korttipinossa on pari mustavalkoistakin ja ajattelin sinua ja kuvittelin niihin värit. Tulisi hienoa, kiinnostaako? Sinä onneksi lähettelet niin ihania postauksia, että ystäväsi ovat varmasti tyytyväisiä.

 16. Kirjeiden kirjoittelu on viime aikoina jäänyt. Se on todellakin surullista, sillä oikean kirjeen saaminen on niin ilahduttava asia.

 17. Ihania papereita!
  Lähetän kortteja silloin tällöin, kirjeitä harvoin…

 18. Itsekirjoitettu kirje on nykyisin harvinaisuus

 19. Rakastan erilaisia papereita, kirjeitä, kortteja… Varsinkin itse tehtyjä! Tosin kirjeitä tulee harvemmin kirjoiteltua, kortteja sentään joskus 🙂 Onneksi muutamilla kirjeillä ja korteilla minuakin silloin tällöin muistetaan. Kaikki on säilytetty, vuosien mittaan on kertynyt iso laatikollinen! Niitä on ihana selailla, varmasti hauskempaa vielä monien vuosien jälkeen, voi muistella menneitä aikoja, ihmisiä, elämäntilanteita, unelmia, arjen ja juhlan kuulumisia…

  • Elina, sinä sen sanoit: ihana selailla ja muistella. Omiakin tekemisiään, joista tuli kirjoitettua 😀 Ensimmäinen tässä postaamani kirje on jo 100 vuotta vanha! Ajat muuttuvat, mutta ihmisten arki ja juhla on samaa toivetta läpi vuosisatojen. Oletkin ihana korttien kirjoittaja ja -tekijä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s