WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Lämpimin terveisin puhuttelen sinua 2/2

8 Comments

3-4 39 Nurkkilassa

Helena sisko.

Päivää taas täältä Nurkkilasta. Kuinka sinä olet voinut. Minä aloin kirjoittaa sinulle olen jo monta kertaa aikonut kirjoittaa, mutta ei siitä mitäään ole tullut. Jatkokoulu on jo päättynyt viime torstaina oltiin viimeisen kerra. Me saimme jo todistuksetkin. Jatkokoulu aikana olen ollut pois 3.5 tuntia.

Kun tulet kotia tuo mulle niitä Ellen Mäkeläisen tikkulaatikon kansia. Tuo vihreitä ja punaisia vaikka useampikin jos sattuis olemaan, että saa vaikka vaihtaa jonkun kanssa. Olavilla ja Rainerilla on isoja margariinikuvia yhteensä liki 50, oikein varmaan en tiedä kun en ole niitä laskenut. Anna mulle ensi kerralla margariinikuvat, jos niitä on tullut.

Me olemme sitä isoa lattiamattoa neuloneet. Kai muistat kun niitä lappuja virkattiin se täyttää melkein meidän kammarin lattian. Kannelille on syntynyt tyttö. Sen nimi on Leila Pirjo Kaarina. Otekoon vanhalle kauppiaalle Nurmille on myös syntynyt poika. Tammistolaiset vievät maitoa meijeriin. Tammisto kuskaa sitä pyörällä, mutta miten he kesällä vievät kun ei heillä ole jäitä. Leinoskakin on tullut kotia Saurusta kauan hän siellä olikin sinne on syntynyt tyttö neljäs lapsi. Tytön nimi on Tuula Marjatta.

Miina kutoo Kaarlolle mattoa. He menevät Virran paikkaa asumaan. Kallu on sen ostanut ja maksanut 14  tuhatta. Ennen hän olis Vainion paikka kelvannut pitää, siinä on maatakin, mutta Virran paikassa ei ole se kun siinä täytyy ostaa eritäin ja maksaa 4 tuhatta. Virranlaiset menevät kaljatehtaalle sinne kun Salmela oli.

Tää kirje on sitten sekainen kai sitten saat sentään selvää. Isä, Raija, Olavi, Rainer ja minä olimme eilen karpaloilla ja saimme 8 litraa. Äiti oli Sallin luona Tuohitussa hän meni lauantaina ja tuli eilen kotia juoppopiilissä.

On tä kirjes sit huono käsiala. Hei sitten vaan siskosi Ulla.

8 thoughts on “Lämpimin terveisin puhuttelen sinua 2/2

 1. Vanha kieli kiehtoo peikkoa, Käsialakin oli ihan selvää 🙂

  • isopeikko, yritin kovasti kaunokirjoittaa 😀 Vanhat kielet ovat minusta kuvaavampia kun uusi. Kiva, että kiehtoi peikkoa, joka ehkä ulkonisesti ei tuo esille sisäistä korkeaa kultuuriaan. Hienostuneisuuttaan.

 2. Tikkulaatikon kansia…. margariinikuvia! Itse keräsin kahvipakettikuvia ja niitä vaihdettiin!
  Aitoja asioita. Oikeita asioita. Niistä tykkään.

  • kiirepakolainen, eikös vain olekin! Itse keräsin alle kymmenvuotiaana plastiikin paloja, pöytäliinan reunasta, sadetakista jne, ja niitä vaihdeltiin. Pikkuteininä keräsin kuvia Frankie Avalonista Ajansävelestä ja muista lehdistä.

 3. Just puhuttiin naapurin Penan ja Rekon kanssa noista keräilyistä. Pena ihmetteli meisän plastiikkakeräilyä. Hih oli se kivaa.

  • tupu, kaikkea sitä tulee mieleenkin, mitä ei ole vuosiin ajatellutkaan. Parvekkeella istuttiin naapurintyttöjen kanssa ja vaihdeltiin paloja. Liekö äiti huomannut pöytäliinan leikeltyä reunaa 🙂

 4. Ai unohtui mainita ,että olipa taas mukava lukuhetki kirjeiden parissa. Kiitos sinulle siitä kun jaksat näitä tallentaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s