WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Lämpimin terveisin puhuttelen sinua 1/2

Leave a comment

Nurkkilassa 28-3 1939

Helena siskoni!

Lämpimin terveisin taas puhuttelen sinua tämän kirjelappusen välityksellä. Aika on kulkenut minun mielestäni oikein hirmuaskelia eteenpäin. Pian olemme mitä lämpimämmässä ja valoisammassa keväässä. Nytkin on niin valoisaa, ettei yhtään kaipaa valoa, vaikka kello on jo puoli kahdeksan (anteeksi puoli kaksikymmentä).

Teillä on siellä jo aikoja sitten menneet hautajaiset touhuineen ohitse. Varmasti teillä olikin paljon puuhaa silloin. Sinäkin olit kirkossä niin väsyneen näköinen. Taisitpa torkkuakin. Olisi silloin tarvittu unilukkaria, niikuin ennenkin käytettiin.

Me olemme täällä täydellä touhulla valmistaneet sitä suurta lattiamattoa niistä villalapuista. Osa niistä on jo neulottu yhteenkin. Evi oli tänään meillä ja neuloi kanssamme. Kyllä siitä on työtä, et uskoisikaan. Rikun päiväksi se meidän piti valmistaa, mutta Irenen päiväksi kai tulee valmiiksi. Viikon päästä onkin jo äidin nimipäivä.

31-3-39 On taas vierähtänyt muutama päivä siitä, kun aloitin tämän kirjeen. Mutta kai se lukea kelpaa vaikka on vähän vanhentunutkin. Saa sitten nähdä, koska se ehtii sinun luettavaksesi. Kyllä Artturi sentään taitaa siitä ohi käydessäänkin tämän voida tuoda. Taikka saattaa sen nyt postitsekin lähettää.

Äiti menee huomenna siis lauantaina Sallin luo Tuohittuun. Hän kai on siellä yötä ja menee Salon kautta. Minä en ole vielä ollut Tertun luona vaikka hän niin kovin on käskenyt. Taitaa se meno minulta jäädäkin, ellen pääsiäisenä mene. Äiti taas sanoi, että minun pitäsisi pääsiäisenä mennä Kaisun luo. Sillä sain jo häneltä kirjeen, jossa hän kiitti paketista ja kirjoitti myös, että jos olisimme tulleet päivää aikaisemmin silloin Saloon niin olisin pääässyt hänen kanssaan Kuusjoelle Anteroa katsomaan. Sitten hän käski tulemaan joskus jos ehdin kevätpuolella poikaa katsomaan hänen kanssaan. Olisi hyvin hauskaa nähdä Anteroa, eikö totta. Mutta en tiedä ehdinkö sinne, sillä kyllä tästä pitäisi mennä paikkaa hakemaan. Heti pääsiäisen jälkeen olen ajatellut lähteä Helsinkiin, kun vain saisin matkarahat kokoon jostain.

Kyllä nyt täällä meilläkin huomaa, että on naapureilla lapsia. Koko nummi aivan jytisee, kun meidän lapset ja Salmelan sekä Virtasen lapset kaikki ovat nyt yhtäaikaa koolla. Muistatko silloin, kun me olimme pieniä niin ei vieraita lapsia ollut yhtään lähettyvillä. Yksin me leikimme. Mutta kai sitä silloinkin oli jyminäää.

Olitteko te ketään katsomassa Helmikuun manifestia, se kun oli niin kuuluisa filmi. Äitikin olisi mielellään sitä katsonut, kun hän on elänyt sen ajan, jota siinä kuvataan.

Minun on nyt lopetettava, kun pitää kirjoittaa Rainerin puolesta värsyä Raijan muistikirjaan. Hei sitten vaan voi oikein hyvin ja sano terveisiä teidän väelle. Kirsti

1-4 39

Joko teille ovat saapuneet ne valokuvat, jotka otettiin vielä haudalla? Olisi hauskaa nähdä millaisia niistä tuli. Tänään sitten on se aprillipäivä. Ole varuillasi, etteivät saa narattua minnekään. Ullan pitää mennä pian isälle ruokaa viemään. He ovat nyt tekemässä koulun kivijalkaa. Tänään äitikin lähti. Kyllä hän on jo jyrrännyt mennä siitä teidänkin ohitse. Et kai huomannut häntä? Me olemme kirjoittaneet niin paksun kirjeen, että se taitaa olla ylipainoinenkin. Terveisin Kirsti.

Joko te olette saaneet hautajaiskutsun? Kyllä se on nyt aivan uskomatonta, kun jo kolmas setä kuoli tämän vuoden aikana, vaikkei vielä ole ollutkaan tätä vuotta kuin 3 kk. Kuinka te oikein ajattelitte mennä. Pitää kai jo lauantaina lähteä? Kirjoita meille jos ehdit. K.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s