WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Helenalle äidiltä

Leave a comment

Koivula 9p 5k 1939

Helena hyvä

Terve nyt pitkästä aikaa olen aikonut joka päivä Vapusta asti kirjoitta mutta näin aika on vierähtäny en ole ollut kylässä mainituissa paikoissa sinun syntymäpäivänäsi olin käsketty Lehtisille kun oli Vilhon syntymäpäivä niinkuin sinunkin Kirsti kai on kortilla muistanut niin minä myöhäsmatti toivon näin viikko myöhemmin sinulle tosi onnea elämäsi varrella ja kirjoitan tähän muistivärssyn jonka Ulla justi luki se kuuluu,

Tulit maailmaan itkien

Toisten ympärillä hymyillen

Koita elää niin että voit lähteä hymyillen

Toisten ympärillä itkien.

Ulla on ollut sairas 2 viikkoa nyt hän alkaa toipua Helluntain tienoissa tulevat Puunokkalaiset sain heiltä kortin. Arvi kävi pyhänä meillä ei heille mitään uutta kuulu. Oletko kuullut kun Kioskiin oli 3 hakijaa Irja L, Terttu V ja Margit J niin arvaat että Margit nyt tuli sinne, palkkaa siellä annetaan 300 kuussa. Isä oli kauppiaalle sanonut että olisi meilläkin ollu sellainen tyttö että olisi sopinut tulla niin kauppias oli sanonut ensi vuonna tartte hakea sitten taas. Kuinka sinä kesäpukineesi haet. Minä olen ollu niin jännitetty kuin Ulla on vaan niin heikonnäköinen. Sitte ajatelin, että pyytäisin Aunen neulomaan Ullalle pari yöpaita ja vähän muutakin mutta en tiedä kuin Kankaren puhelin on niin huono etten voi. En oikein tiedä miten Ulla voisi itse selviytyä että olisin hänet yksin lähettäny Sallin kautta Lainelle Luodonpäähän. Keijo (Veijo?) oli kesälomalla ja sitte oli täti ja pojat käskeneet että tulisitte heinäkuussa heille heinäpellolle mutta kuinka sen nyt sitte käy en ole kuullu missä toimistossa Kirsti nyt on ehkä hän kirjoitta pian. Isä on koulun työssä vielä maanantaina. Hajalasta meitä on käsketty Editin päiville 2 paikkaan. Meille loppui heinät nyt tuotiin Strömasta kuin Viljolla on niin paljo miehiä ettei saanu teiltä tuotua. Ne teidän ovat eri hyviä ei meillä ole vielä mitään kylvetty sano terveisiä tädille lähetän tämän kuin Raija tule koulun en muista nyt muita mainittava taitaa se meidän Vappu ruveta antamaan maitoa tiedätkö Koskisen lehmä päästettiin ulos silloin kuin Kirsti lähti eikä sitä saada millään kiinni. Kirjoita jos ehdit ja jaksat 27 päivä on päätös. Raija mene Foulaan. Kankareen Edit olisi ottanu jonkun tytöistä kuin heillä on rakennusmiehiä laitetaan kuivuri ja vanha sauna on purettu ja muuten heillä on sama yksitoikkoisuus voi nyt entistä paremmin tervehtien kotiväki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s