WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Ulla raportoi kylän tapahtumia

Leave a comment

Pieni kirjelappunen oli jäänyt toisen kirjeen sisään, ja on näinollen väärässä paikassa ajan suhteen, mutta en voi olla laittamatta. Ulla on suvun “raportteri”. Lyhensin sukunimet isolla kirjaimella ainoastaan.

11/5 1938

Helena sisko,

Terve nyt pitkästä aikaa. Kuinka sinä olet voinut? Koska tulet kesävaatteitasi hakemaan tule ensi pyhänä tai helatorstaina helavalkeata polttamaan. Helsinkistä sieltä Marilta tuli kortti siinä oli että he tulevat Helluntain tienoissa tänne. Tuo se esiliina kun tulet, että saan sen mukaani Punokkaan. Margit on pois Ylöstalosta hän on kioskissa myyjänä. Sylvi T. tulee Ylöstaloon eikö hän käynyt sinun kanssasi rippikoulua. Nykyinen Ylöstalon karjakko on Sylvin sisko sen nimi on kai Suoma.

Suomin poika oli eilen 4 kk se painoi 7 kiloa. K:lla on myös pieni poika. Mantu oli jostain emännän päälle vihainen eikä hän mennyt poikaa katsomaan yhtään eikä emäntää sinä aikana kun hän oli sängyssä. Kun emäntä pääsi ylös toi hän pojan tupaan. Mantu oli ensin katsonut toista päin mutta vihdoin oli hän katsonut (niin Edith puhui ). Ensi sunnuntaina on Edithin nimipäivä. K:n Irjan flikalla on napassa mätää ja lääkäri polttaa sitä pois kyllä silläkin on kärsimistä. V:n Atin flikka on kuollut keuhkotautiin sen on saanut sen tartunnan K:n lapsilta kun niillä on myös. Toinen lapsista on Hämeenlinnan lastenkeuhkotautiparantolassa. Ylönkylästä on yksi muonamies pois muuttanut nimittäin Asp. Vapunpäivänä siihen tuli heti toinen sen sukunimi on kai Niemelä niillä on kaksi tyttöä toinen on 4 vuoden toinen kahden.

Onko Kirsti kirjoittant sulle, meille hän kirjoitti vähän ennen vappua. Silloin ei hänellä ollut mitään paikkaa hakemukset oli hällä sisällä Elannossa ja yhdessä toisessa paikassa joka oli sanomalehdessä konttoriapulaisen paikka.

Kyllä minä olen kirjoittanut sekaista toinen menee toista päin ja toinen toista. Yksi ihminen käski minun kirjoitta terveisiä mutta sanoi ettei saa laittaa nimeä vaan entinen huonekaveri. Ulla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s