WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kirsti on löytänyt töitä

4 Comments

Helsingissä 1-6 1939

Helena hyvä!

Hyvää päivää! Mitenkäs elämä siellä hurisee? Hyvin tietenkin ja kaikki on varmaan hyvin kaunista kun kesä tulee tuloaan. Tai taitaa olla jo täysi kesä ei täällä kaupungissa oikein kesästä mitään tiedä. Sen vain näkee, että puiston puissa ovat lehdet melkein täysikasvuisia jo.

Oleko käynyt kotona hiljattain ja tiedätkö jo, että olen Elannon leipämyymälässä? Jalat väsyvät kauheasti kun koko päivän joutuu seisomaan. Huomen aamulla joudun puoli seitsemältä töihin ja joskus pitää olla jo ennen kuuttakin ovia aukaisemassa, kun kuskit tulevat. Palkkaa saan 65o kk:ssa. Tänä kesänä en kai pääse yhtään maalle kun ei saa kesälomaa ja pyhälläkin pitää olla töissä kahteentoista asti.

Tänään kirjoitin kotiinkin ja kun olin saanut kirjeen postiluukkuun tuli kortti että minulla on paketti asemalla. Tämä on jo toinen kerta tänä aikana kun sattui niin, että juuri samana päivänä, kun lähetin kirjeen sain vastauksenkin.

Haluttaako sinua tulla Helsinkiin? Täällä Solinilla tarvittaisiin palvelijaa, kun heinäkuussa tuodaan pikku vauva. Kirjoitin äidille, että en oikein uskalla ehdottaa sitä sinulle, jos nimttäin teidän väki on vihainen, kun narraan sinut pois heiltä. Minulle olisi kyllä kovin hauskaa kun olisi joku omainen täällä.

Pian te kai saatte kesävieraita täältä, eiköhän Attan kesäloma ala 10s päivä. Minä olen ollut kaksi kertaa heillä kylässä. Kerran hain Heinisten tyttöjen asunnonkin. Mutta he eivät olleet kotona. Heidän asuintoverinsa sanoi, että Helmin piti matkustaa maalle seuraavan päivän iltana. Se oli pari päivää ennen helluntaita kun siellä kävin.

Kuinka Arvo nyt voi? Onko iskias vielä selässä vai joko se on tullut pois? Täti kai tuussaa edelleen niinkuin ennenkin? Martti taas käy junilla. Sellaista se kai on. Ei kai siellä mitään erikoista ole tapahtunut?

On kai sinulla joskus aikaa ottaa kynä käteesi ja kirjoittaa minulle preivi. Varmuden vuoksi panen tähän osoitteeni jos olet sattunut unohtamaan siis:…

Terveisiä Arvolle ja toisille myös! Hei sitten voi hyvin, niin minäkin voin. Kirsti.

4 thoughts on “Kirsti on löytänyt töitä

  1. Ennen olivat kirjeetkin mukavaa luettavaa. Nythän ei kirjeitä enää kolahda postiluukusta.
    Olipa mukava lukea, tuulahdus menneestä maailmasta.

    • arleena, vahinko ettei kukaan enää kirjoita, minusta. Yhteyttä pidetään aivan toisella lailla nykyisin, mutta eihän niistä jää samanlaista muistoa. Mukavaa, että nautit hetken menneessä <3.

  2. Olipas mukava saada lukea Kirstin kirje. 🙂 Niin se vain oli, että jo vuonna -39 oli oltava pyhäpäivänäkin töissä. Ihan kuten nytkin. 🙂 Tuosta kirjeestä tulee mieleen jotkut Enni Mustosen historialliset kirjat.

    • Kipi, kiva, että kiinnostuit Kirstin kirjeistä. Aloitin vuodesta 1912! Olin pässyt vuoteen -43 kun serkkuni anteliaasti lähetti lisää aarrelaatikostaan. Postailen ne nyt tähän ja jatkan taas, kun olen oikeassa aikajanassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s