WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kesäpäiviä 1/3

6 Comments

Kesälomat ovat aina olleet koto-Suomessa niin lyhyitä, viikko kerrallaan, useinmiten. Vähintään kahteen paikaan on joutunut asettumaan ja toiset tusina yrittänyt järjestää niin, ettei kukaan jäisi kyläilemättä. Ystäväni kerran varasi sviiitin hotellista ja ilmoitti olevansa paikalla. Avoimet ovet pari päivää, ja jokainen joka jaksoi tulla paikalle sai viettää aikaa hänen kanssaan. Loistava idea!

Nyt jäätyäni virikevapaalle varasin aikaa enemmän. Yksi viikko yhdelle siskolle ja paikkakunnalle ja toinen viikko toiselle. Sitten tuli hääkutsu. Siirsin lähtöä sovittaen sen loman jakajaksi. Hyvä! Yllätys, vähän ennen matkaa tuli toinen hääkutsu. Molemmat niin hauskoja tapahtumia, että tyttäreni innoissaan perui aikaisemman lomansa ja pystyi siirtämään sen nyt kakkoshäiden ajaksi. Hänen  kahdeksan kuukautta vanha miehensä ei ole koskaan ollut Suomessa. Siis nyt tutustumaan! Mieheni yritti vaihtaa lomaansa, mutta onnistui vain saamaan vapaat jälkimmäisiin juhliin. Miksei hän tulisi kun tytär ja vävykin tulevat! Se siitä sisko-lomasta!

Ehdin olla yksin ennen perhettä kaksi viikkoa ja se oli rentouttavaa, ei tarvinnut ajatella muun perheen toivomuksia eikä ruoka aikoja. Minulle riitti makkara ja karjalanpiirakat!  Ensimmäinen viikko kului etelä Suomessa.  Tanssin ne ensimmäiset häät. Puitteet olivat ihanat, vanha kartano ja sen pihapiiri. Sanomattakin selvää, että morsian oli kaunis ja sulhanen komea! Sain kunnian istua morsiamen mummon vieressä perhepöydässä. Tunnen morsiamen jo pienestä tytöstä, koko perhe on meille erittäin tuttu ja rakas. Bestman tanssitti elävän musiikin tahdissa. Juteltiin ja juteltiin. Suu ei päässyt kuivamaan, taisin juoda muutaman viininkin. Meillä oli todella hauskaa!

Nuoremman sisareni kanssa vietimme aikaa kaupoilla, etsimme hääleninkiä hänen uusiin kenkiinsä sopivia, kävimme kaksilla kirppareilla, 6-vuotis syntymäpäivillä, vietimme aikaa hänen lastenlastensa kanssa. Ihania pieniä sinisilmäisiä, pellavapäisiä, kuusi kappaletta! Kaupungilla kävimme, tietty. Yritimme kahteen taidenäyttelyyn, mutta toinen ei ollut vielä auennut (Georgia O’Keefe) ja toinen sulki ovensa 15 minuuttia tulomme jälkeen (Helene Scherfbeck). Harmitti. Menimme Casinolle tervehtimään yhteistä ystäväämme.  Emme pelanneet!

Pikainen tapaaminen Amsterdamissa asuvan sukulaistytön kanssa kahvikupposen äärellä ulkoterassilla ja sitten junalle toisen sisaren luo.

Toukokuu oli ihanaa aikaa, säät suomalaisittain aurinkoiset ja itikkaiset. Toinen viikko kului Saimaan rannalla. Järvessä tarkeni kastautua vain polviin asti, vaikka pienenä on uitu hyisessäkin vedessä. Paitsi vanhoja tuttuja, tapasin sisareni kanssa kaksi Facebook kaveriamme ja nautinnollisesti joimme kahvit ja samppanjat sekä jäätelöt paikallisen ravintolan terassilla. Kaikki neljä olimme kuin Hollywood tähdet, suuret mustat aurinkolasit silmillä. Kivaa kun mikä! Kaksi tuntia pyörähti kuin siivillä. Sen jälkeen lähdimme paikalliseen hotellin, jonne halusin jättää viestin sinne tulevalle vanhalle koulukaverilleni. Vastaanottotiskillä neitonen tuijotti oudosti, kun sanoin asiani. “Kas, tuossahan se seurue seisoo selkänne takana!” Pyörähdin ympäri ja eikös vain, vanha ystäväni keksikoulun ajoilta seisoi ilmielävänä kolmen muun Tukholmassa asuvan entisen paikkakuntalaisen kanssa. Pompimme ja huusimme kuin pienet tytöt: “Ei voi olla totta! Ihan selkäpiitä kutittaa ja käsivarren karvat ovat pystyssä!” “Onko tämä unta?” Iloitsimme. Olimme aikoinamme ahkeria lehtikuvien leikkaajia, hän keräsi Fabianin ja minä Frankie Avalonin kuvia sen ajan musiikki ja elokuvalehdistä. Mustat vahakantiset vihot olivat paksuja. Viikko vierähti sisareni kanssa puutarhassa, Saimaan rannalla, metsässä kiertelimme fotosafarilla, vierailimme sukulaisissa ja vähän muuallakin, nautimme kun saimme olla kahdestaan pitkästä aikaa.

 Kahden viikon lomani venyi melkein kuukaudeksi! Jatkuu…

6 thoughts on “Kesäpäiviä 1/3

  1. Mukava ja antoisa loma sinulla on ollut. Suomessa on ollut säät hieman koleat, mutta nyt on jo kesää.
    Mukavaa loman jatkoa.

  2. Sulla on ollut kyllä ihana reissu. 🙂 Mä olen tässä koneella istuessani päättänyt vakaasti, että ensi kesänä olen Suomessa. 😉

  3. “Ei voi olla totta!”

    Onneksi elämä on totta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s