WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kutsu askarruttaa Helenaa

Leave a comment

Perniössä 6/7 1939

Kirsti hyvä,

Terve pitkästä aikaa, Kirsti hyvä. Sinä varmaan olet hirveän kovin odottanut minulta kirjettä, eikä se ihme olekaan kun en ole yhtään kertaa kirjoittanut vaikka olet ollut siellä Helsingissä jo pian kaksi kuukautta. Kyllä minä sen sinun lähetämäsi kirjeenkin olen saanut, kiitoksia paljon vaan, mutta en itsekään ymmärrä kuinka olen ollut niin laiska. Kiirettä ja touhua on aina aamusta iltaan. Varsinkin nyt kun on heinäaika. Viime yönä ajattele Arvo oli kahteen asti heinää kaatamassa eräällä palstalla kun niillä ei ole konetta.  

Viime sunnuntaina kävin kotona en ole sen jälkeen yhtään kertaa ollut kuin silloin kun sinä vielä olit kotona.  Sinä kirjoitit tulinsinko Helsinkiin. Puhuin siitä äidin kanssa. Hän oli sitä mieltä että tulisin. Voisihan se olla hauskaakin kun olisi vaihtelua. En vaan tiedä miten uskaltaisin sen tädille sanoa jos he ovat vihaisia. Ollaanko siellä kovin vaativaisia? Epäilen jos en osaa siellä mitän tehdä kun tulee sellainen pieni vauvakin.  Saatko sinä edelleenkin olla sitten siellä?

Oletko sinä ollut terve? Mekin olemme toiset olleet hyvissä voimissa mutta Martti on ollut jo kolme viikkoa sairaana. Kovaa kuumetta on yhtämittaa eikä saa laskemaan lääkkeillä eikä kääreillä. Kerran oli lääkärikin täällä mutta ei se mitään auttanut. Poikaparka on mennyt aivan laihaksikin.

Kesävieraat ovat olleet jo ja lähtivät pois pari viikkoa sitten.

-ei allekirjoitusta, Helena on kirjoittanut tämän kirjeen kaksi kertaa, yhdistin ne molemmat tähän.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s