WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Tulisit päiväkorvikkeelle

Leave a comment

 

21.III -43

Kirsti pieni,

Syd kiitokseni aikoja sitten saamastani kirjeestäsi! Ja kiitokseni kortista, sähkäsanomasta ja kaikesta muusta!

Vai, että noin vain pyöräyttäsin kirjeitä ilman muuta. Ehkä tavallaan ja yleensä ainakin kiireesti, mutta sittepä ne ovatkin vähän niin ja näin sisällöltään ja asultaan.

Hauskaapa olisi tosiaan pistäytyä sinun omassa boksissasikin juttelemassa ja käsitöitä tekemässä, mutta – Niin, “paras” on kyllä täällä ja niinpä aika tahtoo mennä hänen seurassaan, että tämä kirjaileminenkin aina vain tulee työnnettyä tuonnemmaksi.

Kiitos vain kutsusta korvikkeelle! Voin peräti sinua rauhoittaa, sillä minäkin juon mielelläni vettä vain, joten voit tarjota siis oikeatakin, kuten itsekin harrastat. Että jos siellä käyn, käyn varmasti myös luonasi.

Apteekki taitaa yhä edellen olla oppilasten hallussa. Mauri näköjään on valmistunut farmaseutiksi, mutta on tietenkin sotahommissa taas. Mukavaahan on siten, että Kerppola pääsee kevällä valmistuttuaan takaisin ja saa urhoilla edelleen, ehkä sitte jo vallan rouvana.

On niin ihana kevät ilma, että luulenpa meneväni piharappusille päivää paistattamaan kun kohta saan lafkan kiinni. Meillä suljetaan sunnuntaisin klo 3 eikä muutenkaan juuri ketään käy, joten riittää aikaa oikein palkan edestä kirjoittamiseen näin sunnuntaisin. Arkisin suljetaan klo 5 ja tuntuu kuin lopettaisi työn keskellä päivää kun aurinko on silloin vielä aika korkealla.

Olisitpa nyt täällä niin tulisit päiväkorvikkeelle. Olen aivan yksin koko talossa. Apteekkari on Helsingissä, oppilas lähti eilen kotiinsa ja keittiötytötkin ovat jossakin kylällä. Apt on viikon matkoilla ja arvaat kai, että meillä on  mukavaa. Ei työkään liikoja rasita.

Herrat ovat tainneet jo istua ja tuomita, veroja nim. Oletko siis kiltti ja ilmoitat määrän ja kappalehinnan. Pianhan niitä pennoosia taas saa ruveta pulittelemaan.

Eipä nyt muuta kuin parhaat terveiseni Rauhalaan ja muille.

Voi parhaiten syd terv Toini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s