WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kiitos kutsusta

2 Comments

Kiitos kutsusta taidenäyttelyynne, Tuula ja Seppo!

Saavuin virtuaaligalleriaanne, kirjastoon, odottavin mielin. Osasin odottaa jotain kaunista. Suomalainen nainen ja kamera, suomalainen mies ja runo, yhdistelmä mikä lupasi paljon. Ensimmäinen vierailuni jäi lyhyeksi, kiire jonnekin. Toisella vierailulla silmäni takertui jo heti kutsukortin sydämeen. Herkkä ja kuitenkin karu; enkelin siivet, naavasydän.

Kuva kuvalta etenin, katseeni viihtyi niissä kauan. Sepon runot polveilivat kuvissa luonnollisesti ja molemmat yhdistyivät yhdeksi vahvaksi tunteeksi. Sanojen melkein einoleinomainen rytmi nosti kuvat uuteen ulottuvuuteen. Rintarinnan niissä pulppusi hellyys, rakkaus ja ilo. Elämänilo ja elämänusko. Tuula on katsellut suomalaista maisemaa rakastavin silmin. Kuparinhohtoisen järven selkä toi ensimmäiset kyyneleet silmiini. Aamun lehdet, oih. Voiko tätä sielunmaisemaa tuntea näin vahvana! Kuva ja teksti ovat harmoonisesti yhtä. Ne nauravat ja ne laulavat. Koskettavat.

Kierrän vielä kolmannen kerran, hitaasti, maistelen sanojen makeutta huulillani, kosketan kevyesti kuvaa, niinkuin te olette koskettaneet minun syvintä olemustani, suomalaisuutta. Kiitos kutsusta! Saitte minut itkemään. Ja se tuntui hyvältä.

“Kuka ymmärtäisi tunteitani paremmin kuin hän,

joka on kulkenut metsissä,

missä tuoksuvat havupuut, karpalot ja sade.”

2 thoughts on “kiitos kutsusta

  1. Varmasti hieno näyttely, kun sinut noin herkisti. Yritin klikkailla siellä ja täällä, että olisin päässyt myös kurkkimaan, mutta vain sinä sait kutsun 😀

  2. Salaisena antoivat! Jos saan julkaisuluvan, niin kerron sitten. P.S. Pieni flunssanpoikanen kuumeineen kai herkistää ja piripinta läikkyy helposti 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s