WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Matkasuunnitelmia siskon kanssa

6 Comments

Jääski 4/3 -44

Raija pieni!

Kuinka sinä nyt voit? Olen odottanut sinulta kirjettä sen jälkeen kun muutit pois Hesasta, että olisit nimittäin ilmoittanut uuden osoitteesi. Mutta koska sen  nyt sain kotoa niin päätin kirjoittaa sinulle, koska oikeastaan olenkin kirjevelkaa. Kiitos vain siitä kirjeestä, jonka sain sinulta noin kuukausi sitten. Se oli niin hauska kirje, mutta minulle tuli niin paha olo kuin luin sitä, sillä sain sen heti sen jälkeen, kun olin kuullut siitä kovasta pommituksesta ja kirjeesi oli kirjoittu ennen sitä.

Olen kirjoittanut nyt taas niin paljon, että täytekynästä loppui muste. Minulla on nimittäin sellainen kapistus kuin uusi täytekynä, mutta mustetta ei ole tullut ostettua. Olen aina toimistossa sen täyttänyt, kun siellä pääasiassa sitä käytänkin. Tästä tavallisesta kynästä ja musteesta tulee vähän epätasainen maasto, mutta kaipahan saat selvää.

Minun pitäisi kirjoittaa Bertallekin, kun hän pyysi sinun osoitettasi, että hän kirjoittaisi ja pyytäisi sinua käymään heillä kun kerran olet sielläpäin. Tiedätkö yhtään onko sieltä pitkä matka sinne sairaalaan, jossa he asuvat. Oli varmaan hauska käydä heillä. Bertta kyllä taitaa pian mennä parantolaan. Hän kirjoitti olevansa aika kehnossa kunnossa.

Joko sinä olet kuullut että Lyyli lähtee  myös pois Perniöstä. Hän sanoi, että seuraa esimerkkiä. Minua pyydettiin takaisin mutten luvannut lähteä.

Minä kävin Nuijamaallakin siellä sen kurssitoverin Hertan luona. Siitä on nyt 2 viikkoa aikaa. Olimme hiihtäen siellä Inkeri, jonka koti on Nuijamaalla oli minun kanssani. Kyllä siinä sai tarpeekseen hiihtää kun matkaa oli yli 30km yhteen suuntaan. Lähdimme lauantaina päivällä matkaan ja maanataina aamulla tulimme takaisin. Hertta käski kovasti toistekin tulemaan. Kesällä onkin hauska mennä kun pääsee pyörällä. Se on sentään paljon mukavampaa ja helpompaa kuin hiihtäminen.

Ei Ulla kuulemma  menekkään sinne Sammattiin, kun Erkkiläiset ovat tulleet Perniöön. Se on hyvä, ettei hänen tarvitse mennä sillä kyllä äiti myös jonkun siellä kotona tarvitsee.

Pääsetko sinä pääsiäisenä kotona käymään? Olen tainnut jo aikaismminkin sitä kysyä, mutta et ole ainakaan siihen vastannut. En minäkään tiedä mitään varmasti mutta kun niin olen ajatellut niin eiköhän se järjesty. Olisi vain hauskaa, jos pääsisimme samalla junalla niin voitais tilata Nyström vastaan jos vielä sitä autoa ohjailee. x Keskiviikkona tai kiirastorstaina olen ajatellut matkustaa.  Jos en mene H:n kautta niin pääsen sitä pikemmin kun lähden täältä päivällä 10 vaille 12 niiin olen P:ssä samana päivänä illalla ennen yhtätoista. Tarkistin juuri turistia, jos H:linnasta pääsisi siihen samaan matkaan, mutta ei näkynyt sopivan Hesasta. Kyllä voisit tulla samaan matkaan sillä joudun Karjaalla vaihtamaan siihen 18.40 H:stä lähtevään junaan. Olisi hauskaa jos pääsitte molemmat sekä Helena että sinä ja tulisitte sillä iltajunalla. Sinä voisit tulla Hesan kautta.

Kuukausi on vielä aikaa pääsiäiseen mutta on hauskaa ja hyvääkin suunnitella kaikki valmiiksi. Kirjoita jos edes pääset silloin kotiin.

Helena ei vain ole mitään kirjoittanut. Kuinkahan hän siellä sirpaleiden keskellä voi?

Kuulemiin nyt vain! Hyvää vointia toivoen, Kirsti

x Ehkä keskiviikko olisi mukavampi.

Onko Ilmi siellä jossain missä sinäkin? Jos niin on niin sano minulta paljon terveisiä. Olisin jo kerran kirjoittanutkin hänelle, mutta kun en varmaan tiennyt missä hän on niin se jäi tekemättä. Isä on saanut erään sinulle kirjoittamansa kirjeen takaisin. Äiti on lykännyt osoitteesi kirjeen loppuun ja kun luin sitä niin sain seuraavanlaisen tekstin “Monin terveisin Raijan os. Hämeenlinna kuulemiin Kahtoilampi onko Heli Trezseh kirjoittanut.” Eikö olekin hauska yhditelmä.

6 thoughts on “Matkasuunnitelmia siskon kanssa

  1. Mukavaa muisteloa, hyvä että on kirjeenvaihtoa säilynyt!! Tuohon aikaan posti olikin tärkeä yhteydenpitoväline!

  2. Hyvin taisi vieläkin saada selvää sen uuden kapistuksen, täytekynän tekstistä? 🙂

  3. Silloin vielä osattiin kirjeitä kirjoittaa. Oli se hurjaa aikaa, yhtään ei tiennyt, miten toinen pärjää, kun ei kännyköitä ollut ja kirjeetkin kulkivat epätasaisesti. Mielenkiintoista lukea, elävää historiaa.

    • Uuna, hyppää vaan mukaan Kirstin nuoruuteen, historian havinaa normaalin ihmisen elämästä. 1944 hän oli 24 vuotias, sisarensa Raija 18v. 30km kyläreissulle! Kuvittele. Kaikkea mielenkiintoista löytyy kirjeistä sen aikaisesta elämästä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s