WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Valokuvatorstai #259 onnenkantamoinen

32 Comments

Tämän viikon haaste on onnenkantamoinen /serendipity.
Onnenkantamoisista runoillaan myös Runotorstaissa.
*
Edith oli antanut Joelle kaulaketjun miehen lähtiessä sotaan. Amuletiksi. Hän piti sitä kaulallaan kymmeniä vuosia. Yli kuusikymmentä vuotta. Se oli hänen lempikorunsa, miehen, joka ei muuten koristellut. Vanhempana, joutuessaan leikkaukseen hän oli poistanut sen kaulaltaan ja se hävisi. Hän usein mainitsi siitä, ja ihmetteli, mihin se on voinut kadota. Me kaikki tunsimme korun ja joka mahdollisessa tilanteessa, yritimme sitä etsiä. Turhaan. Edith ja Joe, appivanhempani, muuttivat meille. Tyhjensimme heidän asuntonsa. Kävimme läpi kaikki laatikot ja taskut, ennenkuin lahjoitimme suurimman osan hyväntekeväisyyteen. Kaikkea ei enää tarvittu. Ja mikä onnenkantamoinen, eräästä rasiasta löytyi heidän ensimmäinen platina kihlasormuksensa, paperiliitinten seasta. Ja mikä onnenkantamoinen, sieltä ilmestyi myös Joen onnenapila!
Näin hänen itkevän ensimmäisen kerran.
Edith had given Joe the necklace as a good luck charm when he left to the war.  He wore it for decades. More than sixty years. It was his favorite piece, as a man who did not otherwise decorate himself. When faced with a surgery he had removed it and it was gone! Lost! He often mentioned it, and wondered what may have happened. We all knew the jewelry and every possible situation, we tried to look for it. To no avail. When Edith and Joe, my in-laws, moved to live with us, we emptied their apartment. We went through all the drawers and pockets, before we donated most of it to charity. Everything was no longer needed. And as luck goes, we found a wooden box. In there mingled amongst the paper clips by serendipity was their first platinum engagement ring! By serendipity, there was also Joe’s Lucky Clover!
I saw him cry for the first time in years.
*
Lisää aiheesta! More about this topic! Onnenkantamoisia = odottamattomia siunauksia = serendipity.

32 thoughts on “Valokuvatorstai #259 onnenkantamoinen

 1. Rakkaus säilyy ilman koruakin, mutta sen avulla on hyvä muistaa ja muistuttaa – tärkeä koru!

 2. pappilanmummo, muistorikkaan täyteinen koru. Kiitos!

 3. Tää o hiano tarina. Vaik mul o ain toi vatsa ensmäne, niin kyl mää senttäs joskus ymmärrä tätä henkistäki pualt.

 4. Ihana tarina – liikuttava. Ne muistot….

 5. Kaunis tarina, niinkuin sekin, johon linkkisi viittaa. Harvoilla esineillä on noin suuri merkitys; on helppo ymmärtää, mitä sen löytyminen Joelle merkitsi.

  • Ina, kiitos, tilanne oli melkein sydäntäsärkevä. Vanhempana sitä liikuttuukin helpommin muistoineen. Haluan blogissani lisätä pieniä tarinoita tai muistoja kuvien lisäksi, koska en ole kuitenkaan valokuvaajablogi. Kiva, että jaksoit lukea sen vanhankin tarinan.

 6. Liikuttava onnenkantamoinen. Lopulta kaikki selvisi.

 7. Ihana tarina ja todellinen onnenkantamoinen ja vielä tuplana.

 8. Neliapila kaulaukoru – todellakin onnenkantamoinen. Tuo vihreökultainen on todella ihastuttava 🙂

 9. Koskettava tarina. Korussa on runsaasti rakkaita muistoja.
  Onneksi koru löytyi. Kaunis vastaus haasteeseen.

 10. Esineihin kätkeytyy uskomattomia tarinoita. Sen takia rakastan kirpputoreja, niissä kulkemista, kuuntelemista, mitä esineet kertovat.

  • susu, näin on! Samoin, kuuntelen niitä tarinoita mielelläni. Ja toinen on ihmisten lasikaapit ja kirjahllyt. Miksi ovat jääneet kokoelmiin, mitä ne kertovat. Mielenkiintosia!

 11. Knowing him was the luckiest gift I ever received. I miss him with all my heart. Luckily my husband has many of his great qualities.

 12. Hieno, hieno muisto! Mikähän on, kun ei meinaa millään saada wp:hen kommenttia läpi. Nytkään täällä ei näy omaani, vaikka varmasti kävin ja kirjoitin.

 13. Upea tarina ja osuvat kuvat

 14. Tarina meni suoraan sydämeen.

 15. Tarina liikutti oikeasti 🙂 Kuvaa voi melkein koskettaa, ja ymmärtää…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s