WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Raijalle

Leave a comment

Jääski 25/4 -44

Raija pieni!

Hyvät ystävät ja kylänmiehet, sanoi Jahvetti seinän takaa ja ajattelin että tuohan sopii vaikka kirjeen alkuun! Oletkos sinä nyt siellä missä pitääkin vai jäitkö sinne Hyvinkäälle kapsäkkeinesi? Et tietenkään, sillä olihan niin tempperamenttinen henkilö kuin Sylvi kanssasi. Kirjoita nyt pian ja kerro matkasi vaiheet. Minä kuten näit tuppasin itseni siihen Äänislinnan pikajunaan ja onnistuin kuin sattuman kaupalla saamaan heti istumpaikan ja mukiin menevää matkaseuraa. Eräältä sain jo kirjeenkin. En tiedä viitsinkö vastata. Ei oikein haluta lisästä kirjeenvaihtotovereita kun niiitä on ennestään toistakymmnetä vakituista, kaikki kuitenkin siviilejä isää lukuunottamatta. Kotoa kirjoittivat, etä Keijo on mennyt kihloihin! Onko sinulla hänen osoitettaan. Lähetä jos on. Pitäisi onnittelukorttti lähettää.

Sain eilen Martilta kortin. Hän kiitti kortista jonka luuli olevan minulta vaikkei siinä ollut nimeä. En minä kyllä tiedä sellaista lähettäneeni. Hän sanoi pääsevänsä vapuksi lomalle ja käski minun tulla myös silloin kotia niin matkustetaisiin yhdessä.  Haa, minä nauran, ei sitä nyt heti viitsi sellaiseen tungokseen lähteä. Vaikka eipä silti mukavaa se on matkustaminenkin. Ja vapuksi olisi hauskaa päästä jonnekin kun on kaksi pyhää peräkkäin. Saima ( ent asuintoverini ), taitaa kyllä silloin tulla tänne, joten saan vieraita. Muistatko viime vapppua? Silloin olit juuri tehnyt ensimmäisen Helsingin matkasi. Vapunpäivänä se muistaakseni oli kun Siirin kanssa olimme teitä vastassa ja jouduimme niin hauskasti seikkailemaan aseman ja Nurkkilan välillä. Paljon sitä vuodessakin ehti tapahtua. En silloin olisi osanut kuvitella, että vietän seuraavan vapun täällä Jääskessä. Ja sinä olet ollut vakinaisena asukkaana Hesassa ja tullut tuntemaan sen paremmin kuin ensi vierailun aikana. Missähän sitä ensi vuonna vietetään vappua?

Nyt ovat sitten Heikit, Kalevit ym, myös ruotuväessä. Oletko kuullut mitään heistä? Muistin heitä kun juuri ole puhetta täälläkin samaan aikaan lähtevistä ja Yrjö sanoi, että kyllä ne nyt muutaman päivän perästä tai jo seuraavana päivänä saavat tuntea, etteivät he ole mitään. Se on sellaista alokkaan kohtaloa. Mutta eivät kai he vähällä lannistu. Oppiahan se on ikä kaikki.

Sunnuntaina oli Yrjön päivä mutta eilenä me sitä vasta juhlittiin. Kamreerin nimi on Yrjö ja siellä saimme päivällä hyvät pullakahvit. Kamreeri itse makaa sängyssä sairaana.

Myös meidän kukkasemme nimi niikuin muistat on Yrjö. Ja hänen nimipäiväänsä juhlimme illalla. Hän toi kotoaan täytekakun, joka kuitenkin meni matkalla lyttyyn, mutta kun hän käytti sitä remontissa, niin se oli oikein hyvä.  Vieraita ei ollut muita kuin omasta toimistosta Inkeri, Aina, ja minä. Sanoimme, ettei hän saa käskeä enempää jotta saamme tarpeeksi kaakkua ja kyllä sitä sitten saimmekin. Se mitä jäi toi hän tänään toimistoon ja jaettiiin se muille jotka eivät päässeet mukaan. Kyllä meillä oli hauskaa, kun ovenraosta kurkistelimme, kun päiväsankari itse keitti korviketta. Ja kun hän leikkasi pullaa tuli hän välillä suuri puukko kädessä hätistelemään uteliaita vieraita pois katselemasta. Hyväähän se korvikekin oli vaikka ei kokematon kokki tiennyt kuinka paksua pitää laittaa.

Non niin tulihan loruiltua taas. Muista minua kirjeellä sinäkin ja muista myös rikkinäisiä sukkiani!

Heipä hei vaan! Ilmille terveisiä ja hauskaa vappua teille molemmille t:voo Kirsti.

Kuoren päällä Raijan käsialalla: Silakat 10mk. Hattu 130mk. Käsineet 63mk. Koneneulat 7:50mk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s