WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Ilmasta siepattu toive

4 Comments

24/4-44

Tervehdykseni Teille!

Kun olette lukenut tämän lyhyen kirjeen on hämmästyksenne ilmeisesti hyvin suuri.

Otaksun että mietitte miten tämäntapainen röyhkeys on yleensä mahdollista. Tunnustan että toimenpiteeni saattaa Teistä arvon Neiti tuntua hyvien tapojen vastaisilta, mutta suottehan sen anteeksi.

Vilpitön toivomukseni on että Teiltä joskus muiden harrastuksenne lomassa riittäisi muutama minuutti lähettääksenne kirjeen tuntemattomalle sotilaalle tänne suuren Suomenmaan nykyisin niin rauhattomille rajoille.

Tämä ajatukseni juontaa alkunsa viime lomaltani noin kaksi kuukautta sitten. Ollessani erään toverini kanssa paluumatkalla tapasi tämä erään tuttavansa sikäläisen henkilön. En muista tarkemmin miten asianlaita oli, keskustelussa mainittiin nimenne aivan ohimennen. Kuten nyt harmiksenne havaitsette, olen sen painanut muistiini. Tämä kirje on siitä kouraantuntuvana todisteena.

Esittäydyn lyhyesti. Olen 1.75m pitkä, vaalea, 26 vuotias Varsinais Suomalainen maanviljelijä. Siis maalainen kiireestä kantapäähän ja nykyisin Suomen armeijasotilas – yksi sadoistatuhansista. Koetan nyt olla oikein optimistinen ja toivoa tälle kirjeelleni suosiollista vastaanottoa.

Valittavasti en tiedä lähempää osoitettanne, tämänkin sain vain niin sanoakseni ilmasta sieppaamalla. Lähetän tämän matkaan toivoen että se tapaisi päämääränsä onnellisesti ja toisi aikanaan vastauksen.

Teitä ystävällisesti tervehtien, Korpr K.K.

Kaiketi korpraali oli saanut vastauksen, koska hänen kirjeitään löytyy elo-, syys- ja marraskuulta. Julkaisen ne aikanaan kronologisessä järjestyksessä.

4 thoughts on “Ilmasta siepattu toive

  1. En huomannut ensin katsoa päivämäärää ja aloin miettiä, että mikähän jännä uusi haaste tämä on 😀
    No, haaste olikin ja siihen vastattiin. Mielenkiintoista. On sinulla aikamoisia aarteita.

  2. Uuna, kiva näitä on lukea näin monen vuoden jälkeen.

  3. Ihan huippua tekstiä! Sanamuodot, vertauskuvat ja kaikki 🙂 “on hämmästyksenne ilmeisesti hyvin suuri” ja “miten tämäntapainen röyhkeys on yleensä mahdollista”. Ihan mahtavaa! “Vilpitön toivomukseni” ja “Kuten nyt harmiksenne havaitsette”, hihi. Miksei enää kirjoiteta tällä tavalla? Ystävällisesti tervehtien, Elina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s