WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Lottakiireitä

3 Comments

Jääski 11/5 -44

Hyvä kotiväki!

Äidille kiitoksia kirjeestä ja hyvää äitienpäivää jos tämä kirje siksi ehtisi sinne. Ei minulla ollut mitään muuta kuin kortti lähettää äitienpäivän muistoksi. Joko teillä siellä alkaa olla kesä? Täällä vaan tahtoo sataa liian usein. Ei vielä mitään ole voitu tehdä pelloilla.

Olisihan se hauskaa jos Helena tulisi kesälomansa aikana tänne käymään. Omasta lomastani en vielä tiedä mitään. Koska Ulla ja Ala menevät Pohjanmaalle. Tuskin minun tulee sinne lähdettyä.

Minä olen muuttanut asuntoa. Kohta olen viikon ollut täällä alakerrassa vaikka täällä ovatkin vielä Taimin tavarat. Tiistaina ne haetaan pois. Maanantaina meidän pitäisi joukolla mennä Taimin kotia noin 10km täältä, ennenkuin hän muuttaa Riihimäelle. Tuskin minun pyöräni ehtii siksi mutta pitää kai yrittää lainata joltain.

Tänään on Lotan päivä.Tulin juuri ompeluillasta, jossa oli vähän enempi väkeä näin juhlapäivänä. Sitten siellä valittiin eräitä toimihenkilöitä viikon päästä oleviin sankarihautajaisiin ja minä jouduin kolehdin kantajaksi kirkkon sinä pyhänä. Ajatelkaa, sellaista virkaa en vielä aikaisemmin ole joutunut tekemään. Eräs toinen lotta, joka valittiin myös siihen sanoi, että hän on niin kova punastumaan. Ja minä sanoin sama syy on  minullakin. Mutta ne vain meinasi, että sittenhän te sovitte molemmat yhteen. Kyllä me siellä sitten punastellaan.

Viime lauantaina meillä oli myös lottajuhlat. Jääsken lotat järjestivät täällä oleville sotilaille juhlan Ensossa, jonne meitä kuorma-autolla kuskattiin. Siinä sai opetella tanakasti seisomaan, kun kurvin paikassa heitti niin että heilahti koko kuorma aina puolelta toiselle. Siellä juhlassa minun piti edustaa lottia tietokilpailussa. Neljä lottaa ja yhtä monta sotilasta, 3 kersanttia ja yksi stm. Lotat onneksi voittivat yhdellä pisteellä 9 kymmentä vastaan. Palkintona oli sokerikakku, jonka yhteisvoimin sitten pistimme poskeemme.

Meillä on huomenna toimistossa varmasti aika ruljanssi, kun on tutkijalautakunnan kokous eli ruikutuskokous ja kansahuolto alkaa jakaa kortteja. Sitten on vielä tilintarkastuskin.

Joko siellä pian veroja kannetaan. Viitsittekö huolehtia siitä ettei minun veroni joudu ulosottoon, sillä en välitä joutua Säilän kanssa tekemisiin. Mielummin minä maksan ne teille sitten kun jaksan. Luulen kyllä saavani pulittaa kaikki nykyiset käteisvarani huonekalukauppaan jos sittenkään saan täällä tarpeeksi kodikasta.

Raija ja Helena ovat minut kokonaan unohtaneet. Kumpikaan ei ole kirjoittanut mitään pääsiäisen jälkeen. Isältä olen saanut yhden kirjeen.

Kello tulee kohta yksitoista. Luulen että on viisainta käydä nukkumaan, kun aamulla on mentävä aikaisin töihin. Eilen illallalkin tuli valvottua vähän myöhään kun vietimme Ainan päivää.

Onko Martti nyt lomalla. Hän lähetti kortin ja sanoi vapun ajoissa pääsevänsä kotiin. Voitolle ei ole tullut kirjoitettua, vaikka lähetitte osoitteen.

Joko Ulla pian menee särkiä perkaamaan. Tänään oli täälläkin kaupoissa ensimmäistä kertaa tuoretta kalaa.

No niin hyvää vointia teille kaikille! Monin terveisin, Kirsti

skannaaminen0006 blog

3 thoughts on “Lottakiireitä

  1. Katsoin juuri, ties monennenko kerran, elokuvan Lupaus. Lotistahan se kertoo…. ja voi että taas piti itkeä pillittää…..

  2. Kyllä on ollut monenlaista mietittävää ja huolehdittavaa. Oletko ajatellut kerätä kirjaksi nämä kirjeet? Onko niitä riittävästi?

  3. kiiris ja Uuna, kiitokset. En ole ajatellut kirjaa. Tähän mennessä. Olen julkaissut 77 ja olen kenkälaatikon ehkä puolessa välissä, vielä 44 kpl -40 luvun loppuun. 36 kirjettä -50 luvulta, mutta ne taitavat olla liian tuoreita vielä. Puhumattakaan omista kirjeistäni 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s