WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

God Bless

4 Comments

Tired, we were shuffling across the big airport terminal. Not tired from vacation but because it was late, coming 11 pm. I was commenting how sloppy I felt with my jeans and sketchers. I usually like to dress up for travel, a little neater not so casual. The crowd was thinning as everyone scooted different directions. The hallway we were in was almost empty now.

A black man was coming from the opposite direction towards us. He was wearing a long overcoat, beret and maybe a small brief case, I did not pay attention but it was not a suitcase. I thought he looked like a scholar, somehow. He had a well-trimmed medium long beard.  It looked like he almost stopped to wait for us. I thought maybe he’ll ask for money but immediately wiped that thought as fast as it came, but somehow he clearly was waiting for us.

“God Bless America” he said. We were quiet for a second and I then said “I agree.” We were about to pass him when he asked “Where do you come from?” “Me? From Finland.” Did he mean the flight or my origin? He looks at me like pondering. “Finland?” “Yes.” “And you, Sir?” he said to my husband. “Oh, I’m a local boy,” he answered. “Is she your wife?” “Yes.” A moment passed, strange but not uncomfortable. Why was he asking these questions and why were we answering?  “She is you wife, you said. She is a beautiful catch.” “Well, thank you!” my husband said and the men shook hands. “Congratulations! She is a beautiful catch.” the man repeated and continued on his way.

Was that a validation? Do we meet people for a purpose? God bless, it made my day.

4 thoughts on “God Bless

  1. Aika erikoinen tapahtuma. Hyvä, jos tuntematon todella vain halusi olla ystävällinen, tuoda ilmi ihastustaan ja toivottaa herran siunausta. Mutta maailma on niin mutkikas, että minulla olisi hälytyskellot ehkä soineet. Entä, jos et olisikaan ollut mukanasi kulkevan miehen vaimo? Olisiko tuntematon lyöttäytynyt seuraasi – ehkä liiankin tiiviisti? Beautiful catch? Eikö se ole vähän outo ilmaisu.? Suomalaisesta se kuulostaa saaliilta. Hyvä poka? Huh. 😉

    • Ina, tyttäreni sanoi, että minulle aina tapahtuu outoja asioita :=) Olen matkustanut maailmalla ja olen omasta mielestäni terveesti ihmisiin suhtautuva, olemmehan kuitenkin kaikki samaa sielua ja samoin toivein. Joku muu olisi tässä tapauksessa kävellyt ohi ja sanonyt “hullu!” ja jäänyt vaille omalla tavallaan mieltä kohottavaa tapaamista. Noh, mene tiedä. Avaat aivan uudenlaisen ajatuksen sanomalla, jos en olisi ollutkaan matkassani olevan miehen vaimo! Kääntäisin sen saalis- lauseen, en sanasta sanaan, vaan paremminkin kuten sanot, hyvä onni.

  2. ihana, kiva että hän näki arvosi :-), hienoa että pystyt kohtaamaan ihmiset avoimesti. Siihen pyrin minäkin. you are a beautiful catch, ei pidä yli tulkita näitä juttu vaan ottaa ihan face value.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s