WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Värikollaasi # 119

18 Comments

*click*

2013-03-17 Oulu2

2013-03-17 Oulu3

Olin saapunut lomalle Suomeen maanantaina.  Päivä oli kivan puoliaurinkoinen, pienen pientä lumihiutaletta leijaili ilmassa. Raikasta. Sisareni ehdotti pientä kävelyä ja suunnistimme Marketanpuistoon Espoossa Kehä III toisella puolella. Siellä oli syksyllä auennut pieni sisutusliike Cosy & Country,  jota hänkään ei vielä ollut katsastanut. Siis juttu selvä, sinne. Paikka on vanhaa kartanotilaa, useiden vanhojen rakennuksien ympäröimää puutarhaa. Kesällä se on ollut mukava kävelynkohde. Niin oli nytkin.
Astuimme sisään ja heti kuistilla jäimme ihailemaan turkooseja ja harmaita sisutuselementtejä. Ihanaa, huokasimme. Kuinka unelmallista olisikaan kasata aivan uudet värit sisustukseen! Astuimme päähuoneeseen, liikkeen omistajatar, Pia Söderström-Vesala tuli tervehtimään ja juttelemaan. Kysyin, saisinko kuvata ja sain luvan. Tiedättehän, vauvat, koirat ja kamerat…Lupasin, että kerron pienin kuvin blogissani, enkä arvanut että tilausuus tulisi näin pian!  Olisin viihtynyt kaupassa pidemmänkin ajan. (Olen huono kuvaaja siinä mielessä, että en ilkeä olla esillä kameroineni, en ole niin hyvä ja kameran asetukset jäävät siten puolitiehen.) Tuotteet olivat enimmäkseen ranskalaisia. Skandinaavisia tuotteita oli myös esillä. Tunnelma niissä kaikissa oli liikkeen nimen veroisia, kodikasta ja uus-maalaistyylistä. Värit herkulliset pehmeät, eteenkin harmaa kiehtoi minua. Turkoosi ja pinkki samoin. Haistoimme kynttilät ja saippuat, tietty. Hinnat olivat mielestäni hyvin kohtuulliset ja kodin pikkuesineiden vaihto ei olisi ollenkaan mahdoton, tuoden uuden kauden kodin tiloihin. Näin jo silmissäni kesäisen kattauksen vaahteran alla. Jos en asuisi niin kaukana, olisin pakannut enemmän tiskille kotiinvietäväksi. Ehkä seuraavan kerran. Käykää kaupoilla ja sanokaa terveisiä, ette tule pettymään tarjontaan ettekä palveluun!
Älä lue: ( Tyylilleni uskollisena napisen hieman, miksi liikkeen nimi on englantilainen? Miksei jokin kaunis suomalainen nimi tai jopa ruotsalainen “hem och trädgård” tai vastaava, mikä olisi sopinut ympäristöön paremmin. Olen myös tottunut cosy- sanan amerikkalaiseen yleisasuun cozy. Minua harmittaa kauniin suomenkielen vieraskielistyminen.)

Lisää tästä väriskaalasta löytyy täältä.

18 thoughts on “Värikollaasi # 119

 1. Kauniita ovat, kauniita! Mutta olen kyllä itemielessäni ollut tyytyväinen etten ole tykästynyt sitten tippaakaan tämän tyylin astioihin! Monessa blogissa näitä esitellään mutta minuun ei kolahda! Ihastella voin kyllä! :)))

 2. sini, itselläni sisutus on kovin beesi-luonnonvalkea linjainen, ja ihastelen aina kun näen pastellejä. Kun asuu kahden aikuisen miehen kanssa (Isäntä ja Poika) ei hempeily onnistu meillä (ellen saisi sitä omaa haarrashuonetta 🙂 Ostin harmaan leipalautasliinan postileimakuvioin ja miniälle pienen pinkin saippuan. Ihastelen aina 🙂

 3. cosy… sieltä ne löytyy. Kuin sisituspuodin mainos,,, 🙂

 4. Juuri sopivia sävyjä kollaasiin, aina kannattaa kuvata, kun on liikenteessä.

 5. Siinähän ne vaaditut värit ovat ja hienot kollaasit niistä tulikin.
  Kyllä varmaan tulee keväällä Marketan puistossa käytyä, täytyypä samalla poiketa puodissa 🙂

 6. Kauniita, utuisia värejä!

 7. Ajattelinkin että onpas teillä runsas astiasto,vanhat ovat arvokkaita.

 8. Keskimmäinen kuva ylimmässä kollaasissa, siinä on kiehtovan näköisiä sydämen muotoisia lautasia, kannu on myös kaunis.
  Sehän on niin, että jos ostattaisi, niin koko sarjanhan joutuisi ostamaan.
  Jätän hyllylle..;))
  Hyvin sait bongattua kollaasiin osuvia värejä.

 9. Romanttista ja todella ranskalaistyylistä. Sopivat kuvat kollaasihaasteeseen.

 10. Kauniit kollaasit. Onkin pitänyt poiketa tuolla. Tyylikkäitä värejä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s