WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

MACY*S Flower Show

6 Comments

_DSC8469 blog

Macy*s department store in New York has set  up a flower show every spring. They have displayed flowers almost 40 years in the store. Now while some areas in the store are under renovations, the show was set up on Broadway Plaza, at Herald Square,  right in front of the store. A huge tent stood tall, divided into three different themes.

_DSC8481 blog

The inspiration was “The Painted Garden” with Indian motifs.

_DSC8477 blog

In the first room stood a giant elephant, surrounded with multitude of flowers and plants. I had taken my macro lens only with me, and my pocket Canon camera. However I forgot one card at home and used the small object with NIKON only. Thus no giant overview photos 😦 But I got one of the smaller elephants!

_DSC8483 blog

The second room was named The Fountain Garden:

_DSC8489 blog

The last garden room was The Bazaar:

_DSC8501 blog

I was not inspired to take too many flower pictures, however. Each room, as colorful as they were, disappointed me with the same selection in all rooms; tightly planted, one pot next to the other, barely any variety from room to room. I did not detect any new of anything. These were flowers for city people, not for a gardeners.

_DSC8491 blog

There were no crowds early before the noon and the guides were very cheerful and friendly. Me and my friend, one who is retiring now, enjoyed great time spending a few hours in the City and shopping. Macy*s of course!

6 thoughts on “MACY*S Flower Show

  1. Upeaa kukkaloistoa, sääli, että näyttely kaikkinensa oli pettymys, tuntuu kuin luovuus olisi vähän uupunut, jos kukat kököttivät vaan ruukuissa.

  2. susupetal, väriä onneksi oli ja kaunista kesäntuntua. Ruukkuja ei näkynyt tietenkään, mutta minkäänlaista tasoeroa ei ollut puutarhassa. Paikalisella puutarhalla on parempi näyttely, mutta tänä vuonna satuin olemaan, tiedät missä! Helsingissä!

  3. Aikamoisen eri näköistä kuin Suomen talvinen kevät. Mutta ehkä täälläkin jossain ihmisten luolassa on kukkia…

  4. Huikeita värejä! Eikös Englannissa ole joka vuosi oikein valtavat messut, myös puutarhaihmisille.. Nyt en muista paikkakuntaa, mutta sieltä tulee oikein puutarhatrendit 😉

    • Johanna, kiitos! “Chelsea Flower Show” on suuri tapahtuma Lontossa toukokuussa. Sinne joutuu varamaan lippuja runsaasti etukäteen, niin kuuluisa se on! M;in näet niitä matkoja aikoini 🙂 Olen nähnyt aivan uskomattoman upeita kasveja sieltä puutarhalehdissä. Se voisi olla yksi haave!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s