WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

1. Matka alkaa.

Leave a comment

Kuuma aurikoinen ilma oli seuranamme viikon ajan, lukuunottamatta yhtä saderyöppäystä, mikä kesti kauan ja heitteli jopa rakeita Los Alamosissa. Maisemat olivat kuivia, katajaa ja kaktuksia kasvavaa mäennyppylää, sinisinä siintäviä vuoria. Tiet hyväkuntoiset, avoimet ja autiot keskellä viikkoa. Koko Uudessa Meksikossa on vähemmän asukkaita kuin meidän saarellamme!  Puolentoistatunnin  matka Albuquerquestä Santa Fehen kului meiltä leppoisat viisi tuntia!

_DSC9814 blog

A. Madrid, vanha kaivoskaupunki, mikä oli jo ehtinyt kummituskaupungiksi on saanut uuden puhdin taiteilijakylänä ja virinnyt henkiin jälleen sen myötä. Kylän läpi kulkeva tie on Turquoise Trail, eli turkoosi on ollut kaivoksien päätuotantoa. En ole ennen kuullut esimerkiksi valkoisesta turkoosista, eikös se ole oxymoron, valkoinen turkoosi? Muut värit vaihtelivat sinisestä vihreään, hiottuina tai luonnonmuovaamina. Kaupat edustivat boheemia laidasta laitaan, putiikkityylisistä kasapäiten täytteihyin kauppoihin. Vintageä, kahvia, chilisuklaata, postilaatikorivejä, turisteja muutama, katukuva oli kirjava!

_DSC9836 blog

Kaikilla oli aikaa jutustella. “Olettepa te komea porukka poikia! Aivan kuin elokuvista. Saanko ottaa kuvan?” “No, mikä ettei, vaikka ei me olla niin kovin kuvauksellisia”, naurua seurana. Juttu kulki hetken, mistä ollaan,  mihin ollaan menossa.

_DSC9832 blog

Kotona olevat tytär ja miniä saivat ensimmäiset tuliaisensa täältä, hopeakorvakorut. Mukaan tarttui käsinsorvattu puinen korurasia, suurehko. Ajattelin täyttää sen matkalla!  ( En kertonut sitä osaa vielä Isännälle, psst. )

_DSC9837 blog

Sitten eteenpäin, seuraava pysähdypaikka oli kaivoskaupunki Cerrillos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s