WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kaksi naista

4 Comments

Savenvalaaja Maria Martinez ja hienosto rouva Millicent Rogers.

Maria Martinez 001Olimme jo Santa Fessä kuulleet, että uusia Maria Martinez savitöitä on ilmaantunut Millicent Rogers Museoon, Taosissa. Sukulaiset olivat lahjoittaneet useita omista kätköistään. Maria on tunnettu San Ildefonso Pueblon intiaani, joka on miehensä ja poikansa kanssa luonut aivan oman tyylinsä saviastioihin, mustaa mustalla.

_DSC0144 blog

_DSC0156 blog

Mutta kuka oli Millicent Rogers? Kaunis kuin filmitähti ja vielä taiteellista kykyäkin omaava varakas nainen, joka oli syntynyt vuosisadan alkussa ja avioliiton kautta myöskin kerännyt valtavat varat. Sen ajan sosiaalisissa piireissä tunnettu kuvankaunis nainen. Hän oli South Westiin rakastunut taiteen keräilijä, ja nyt hänen omistamansa tavarat ovat koottuna museossa Taosissa, jossa hän myös asui. Adobe rakennus sulautuu pehmeästi kuivan heinikkoon. Turkoosi-hopea koruja pari huonetta täynnä, saviasioita, kudonnaisia, arkkuja, uskonnollisia seinätauluja. Koreja, mutta enimmiten juuri saviastioita. Kaunista, kaunista katseltavaa! Ja virallinen lupa ottaa valokuviakin! Ja nyt kuten eilen mainitsin, Millicent Rogersin museo esittää osan museon aarteista täällä meilläpäin aina elokuun loppuun asti, Planting Field Arboretumissa, Manor House kartanossa. Voi jos voisin viedä sinut mukaan! Avaa galleria napsauttamalla ensimmäiseen kuvaan *click*

4 thoughts on “kaksi naista

  1. Minä sitten nautin tästä matkakertomuksestasi, niin paljon uutta, sellaista mikä täällä rapakon takana on vierasta, niin maiseman kuin kulttuurinkin puolesta.

  2. susupteal, oi kiitos, kulje mukana vaan, olet niin hyvä matkakaveri ❤ Mielelläni jaan kokemuksia, kun tiedän, että kaikilla ei ole mahdollisuutta matkailla USA;ssa. Itse istun mielelläni kanssasi junassa!

  3. Tykkään meksikolaisesta kermamiikasta ja nimenomaan sen geometrisestä kuvioinnista.

    • arleena, samoin ❤ Kiitos kaikista kommenteistasi, löit juuri susupetalin yhdellä äänellä, olet ahkerin kommentoijani. Susu hyvänä kakkosena ❤ Kiitos, että ilahdutatte minua niillä ja jaatte oman kauniin bloginne meidän kaikkien kanssa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s