WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

have a great day

Leave a comment

_DSC0730 blog

Eilen taas oli sellainen erikoinen päivä.

Ystäväni olivat heittäneet sukulaisensa junaan. Saarikierros ei mennyt niinkuin suunniteltiin. Eli vieraat muuttivat toiveitaan ohjelmaansa niin, että ajoimme turhia maileja. No, mukavaa meillä oli, mutta huokasimme kimpassa helpotuksesta, kun veimme heidät juna-asemalle, suunniteltua aikaisemmin.

Nyt siis kahville! Cold Spring Harbor on vanha valaanpyyntisatama vuodelta 1700-jotakin. Sinne olimme aikoneet vieraatkin viedä. Too bad! Pieniä liikkeitä, kauppoja, kahviloita. Hiljaista ja kaunista.  Käyn siellä usein kuvailemassa ja ikkunoita katselemassa. Siis, ostimme kahvit Sweet Pies kahvilasta, sekä tuoreet leivonnaiset. Siirryimme talon takapihalle varjon alle nauttimaan. Aah, kesäpäivän ihanuutta! Päivänliljat leijuivat vienossa tuulessa.

Kas, kahvilan alla oli uusi liike, NOLIHAHN, josta en ennen tiennytkään, sisustusta ja tekstiilejä! Sinne heti tietysti. Sisällä meitä tervehti hymyilevä Susan sylikoiransa kanssa. Hän kertoi liikeen olevan vasta pari kuukautta uusi. Kauniita sisutuselementtejä, pieniä huonekaluja kuten tuoleja, sivupöytiä, peilejä, tyylikkäitä tekstiilejä. Yksi lasiin painettu orkidea taulu, muita pieniä kuvia, rasioita jne.

Jonkin ajan kuluttua toinen omistajista tuli takahuoneesta. Tervehtien, pysähtyi ja katsoa minua pitkään. “Tunnen sinut jostakin”, hän sanoi. Miellyttävän näköinen nuori mies, (tiedättehän minut ja nuoret miehet), mutta täysin vieraan näköinen tällä kertaa. Hän mietti ja mietti ja jatkoi hymyään.  Olin hieman vaivautunut. Olen aika hyvä kasvomuistissa, en niinkään nimissä. “Missä olet mahdollisesti töissä?”  Kerroin. Voila! Hän on Brian, enkö muista häntä, hän oli ollut samassa firmassa töissä aikoinaan. Hän muutti Greenvalesta Farmingdaleen firman mukana. Minä aloitin siellä saman vuoden syksyllä. 1988! Kaksikymmentäviisi vuotta sitten! Hän kertoi, että olimme käyneet yhdessä samoilla työmatkoillakin. (Pitäisihän minun noin komeat miehet muistaa!)

_DSC0731 blog

Nyt sitten vintille kaivelemaan vanhoja valokuva-albumeja! Tulipa mieleeni myös, että he voisivat tarvita valokuvia sisustus elemetteihinsä. Uskaltaisinkohan tarjota?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s