WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

9. Seuraavana päivänä 2/2

2 Comments

Jatkoimme matkaamme Taos Puebloon.

Sen adobe rakennukset ovat juuri niitä, mitä suuri yleisö mieltää  intiaanin asumuksiksi, tiipii telttaa lukuunottamatta. Adobe; ruskeaa multaa, hiekkaa ja lantaa, sekä vettä olkiin sekoitettuna. Tuloksena vahvat paksut seinät, mitkä suojaavat ja pitävät asuintilat vilpoisina. UNESCO on nimittänyt sen World Heritage Site alueeksi, siellä on asuttu jatkuvasti yli tuhat vuotta. Nykyisin pysyviä asukkaita on noin 150. Oppaanamme oli taosilainen nuori nainen, arkkitehtioppilas. Kaikkea sai kuvata, jos oli ostanut kamerapassin. Kiersimme alueen ensin oppaan kanssa, ja sitten kävelimme omin nokkinemme alueella ja kaupoissa toisen tunnin. Ostin maissileivän, minkä toimme kotiin ja nautimme sen perheen kanssa lisukkeina juustoa ja sangriaa.  Ostoskassiin jäi myös hopeiset korvakorut ja pari muuta tuliaista. Juttelimme paikallisten asukkaiden kanssa heidän kaupoissaan. Näin kolibreja lentelevän yhden oven pielessä, en saanut kunnon kuvaa. Sweet grass tuoksui ilmassa.

*click* ensimmäiseen kuvaan ja se avaa gallerian.

2 thoughts on “9. Seuraavana päivänä 2/2

  1. Ihania! Varsinkin kolibri noiden rakennusten lisäksi viehättää.

  2. TeeTee, kiitos, (vaikka en itse ole paikkaa rakentanutkaan) 😀 Rakastan vanhaa ja historiaa. Lintunen oli kyllä nopea liikkeissään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s