WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

11. Santa Ana

6 Comments

_DSC0327 blog

Viimeisin yöpymispaikamme oli Hyatt Tamaya Santa Anassa, Albuquerquesta hieman pohjoiseen. Merkkien mukaan seurasimme sinne, luulimme jo, että olimme eksyneet kun tie muuttui yksikaistaiseksi, ja hotelli oli niin upeasti naamioutunut maisemaan, ettei sitä heti juuri huomannut ennenkuin olimme jo perillä. Kaunis kolmikerroksinen adobe rakennus, yleiset tilat olivat avarat ja aitoja tekstiilejä ja savituotteita oli runsaasti esillä. Istutukset olivat paikallisia kasveja hyötypuutarhoineen. Hotelli oli hyvin perhekeskeinen ja ohjelmaa oli tarjolla sen mukaisesti, polkupyöriä, hevosia, juoksupolkuja, liukumäki yhdellä uima-altaalla. Mielestäni paikka ei kuitenkaan ollut meluisa ja hotellin tyylikkyys miellytti meitä.

_DSC0449 blog

Istahdimme kahvilaan nauttimaan pienen iltapäiväpalan, rieskan tyylinen leipä, minkä päällä oli kreikkalaista juustoa, ei vahva fetaa vaan melkein cheesecaken makuista hieman makeahkoa juustoa, höyrytettyjä päärynänpaloja, arugula salaattia missä pekonimuruja. Nam nam. Painikkeeksi lasillinen turkoosia margaritaa, (teguilaa sekoitettuna Blue Curacaoon, sweet and sour mix ja ananasmehua). Taustalla soitti kaksi paikallista poikaa. Mikä oli ollessa. Tähän voisi tottua!

_DSC0323 blog

_DSC0329 blog

Tilava huone oli astikkaasti paikallisin tekstiilein sisustettu, parveke avautui uima-altaille, joita oli kolme. Kuvassa oleva oli hiljainen allas, jossa löhöilimme tunnin pari. Uinnin jälkeen myöhemmin iltapäivällä istuimme avotulen ääressä, seurasimme hääseurueen menoa, katselimme lasten hiillostavan mashmellows karkkeja, ilma oli tyyni ja hiljainen. Isäntä oli yllättänyt ravintolavarauksella illaksi! High Finance ravintola oli kahden mailin korkeudella, jouduimme matkaamaan sinne köysiradalla.  Ruoka ei valttämättä ollut erikoisempaa, vaikka hinnat olivat kalliita ja palvelu oli hyvää. Mieleni teki toista margaritaa, ja sain niin vahvan juoman, etten voinut nauttia kolmea siemausta enempää, vaan pyysin heitä laimentamaan juoman. Sininen juoma muuttui vihreäksi ginger alen ansiosta, mutta se oli silti juomakelvotonta. Luulen että korkeudella oli myös tekemistä moisen kurjuuden kanssa. Näkymät olivat hulppeat! Albuquerquen iltavalot levisivät silmien eteen, päiväsaikaan ei olisi edes voinut kuvitella kaupungin laajuutta matalien abobe-rakennusten sulautuessa maisemaan.

_DSC0438 blog

Huomenna meitä odotti kauan suunniteltu matka Acoma intiaaniheimon kylään.

_DSC0450 blog

_DSC0295 blog

6 thoughts on “11. Santa Ana

  1. Yes, Beautiful photos, wonderful!

  2. Mukava lukea ja ktsella Meksikoa, sinne ei tule enää matkattua. Enkä ole kertaakaan käynyt siellä.

    • arleena, kyllä nyt voisi pinnistää ja lähteä sinne missä ei vielä ole käynyt, eteenkin jos on aina halunnut! (Alleviivaan vielä, että matkakertomukseni on Uudesta Meksikosta, siis New Mexico, USA:n osavaltiosta.) Kiva, että voin näin kuvin ainakin viedä sinut tunnelmiin muihin maihin 🙂

  3. Olipa mukava yllätys tultuani blogiisi, täällä herkutellaan makuilla ja silmäruualla meksikolaisittain.
    Elämyksellistä mukavaa on reissata.

    Köysirataa ylös, mikä maisemahan sieltä aukenikaan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s