WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

juttua kommenteista ja mahdollinen yllätys

23 Comments

Rakastan kommentteja, kuten itkupillin kaunis kuva kertoo.

Kesä on bloggaajien loma-aikaa. Haasteet hiljenivät, kommentit muihin kirjoituksiin loppuivat tai ainakin lentelivät hiljaisempaa tahtia. Kolme vuotta blogia aloittaessani, lukijoina olivat sisareni ja serkkuni. Pikkuhiljaa laskin tietoja tosille, ja alkuajan kirjoittajista osa on hävinnyt jonnekin, moni on pysynyt mukana, kiitos, ja uusia on tullut mukaan. Kiva! Joskus on vaan niin mukavaa istua ja tehdä omiaan, kuten tämä blogini minulle on. Valokuvauksen lisäksi. Mutta kuvaaminen hieman takertelee, kaikki on muka kuvattu kertaalleen ellei useammin. Suunnitelemani kuvagalleria odottaa jatkoa. Saanko sitäkään koskaan valmiiksi? Olen tullut kriittisemmäksi. Päivät albumien ääressä ovat lähinnä delete, delete, delete.  Mistä ihmeestä niitä kuvia onkin kertynyt kymmeniä tuhansia! Uutta pitäisi oppia, jotain uutta kokeilla silläkin alalla. Pari kuukautta vielä ja ehkä saan puhtia taas! Mutta, en kirjoita naristakseni vaan aivan toista! Ehkä jo viikon sisällä eräs lukijoistani tulee kommentoimaan 250. kertaa! Toivottavasti! Hänen kannoillaan on toinen, vain muutaman kommentin päässä. Eli, joku tulee saamaan minulta yllätyslahjan! Pysytäänpä linjoilla ja kommentoidaan toistenkin blogeihin, niistä aina ilahtuu. Eikös?

Summa summarum, tänään näyttävät vierailulukemani tältä:

scan0008

I love comments as itkupilli’s picture declares.

Summer is vacation time for most of the bloggers. Various challenge programs slowed down, comments slowed down, or at least flew a quieter pace to the blogs. Three years ago, when I started, my readers were my sisters and cousins. Later I let some other people in. Some of those early commenters have been lost somewhere for ever, quite a few stayed, thank you, new ones have appeared. That’s great! Sometimes it’s just fun to sit here and do my own stuff, such as this blog is to me. In addition to photography, of course. But shooting has gotten a little stickier, a little harder, everything is photographed at least once if not more. I’m getting more critical. Designing my photo gallery waits for a sequel. I’ll get to it, but will it ever be finished? Looking at the albums, sitting in front of them and going delete, delete, delete. How is it possible that those pictures have accumulated in tens of thousands! What’s new? I should find something new to try this field, too. A couple of months stil, and maybe I can get a lease of life again! But, I’m not writing to write to complain, au contraire, my friends! Maybe in a week or two one of my readers will send his/her 250th comment! Hopefully! And right behind is another, just a few comments away. So, someone will get a surprise gift from me! Let’s stay connected online and keep on commenting on other people’s blogs also, they are a delight to receive, don’t you agree?

23 thoughts on “juttua kommenteista ja mahdollinen yllätys

 1. Tosiaankin, kesä on hiljentänyt sekä blogittamisen että kommentoinnin. Ehkä talven hiljaiset illat muuttavat tilanteen. Samanlaisia ajatuksia minulla on kuvista, kuvaamisesta. its3ekin olen viettänyt noita delete-delete -päiviä.
  Hienoa syksyä sinulle sinne merten taakse!

  • Kiiris, Kiitos syksyntoivotuksista, vielä on aikaa. Vuodenaikojen hyvät puolet, vaihtelu. Olet yksi vanhimmista blogikavereistani, kiitos sinulle siitä ja monesta mukavasta retkestä blogillasi 🙂

 2. Juu huomattu on täälläkin, ettei ehdi lueskella niin paljon muiden blogeja, eikä kommentoimaan kuten talvella. Joskus yritän jotain postailla, ettei ihan jähmety oma blogi. Tuntuu vaan, että samoja asioita postaillaan, ja minäkin haluaisin keskittyä valokuvauksen opetteluun enemmän, mutta aikaa ei ole. Upea muuten tuo sinun vanha intiaanikuvasi!

  • Matkatar, kiva, että tykkäsit Acoma intiaani herrasta. Hän oli aivan ihana! Ilman muuta vaihtelua kaipaa, samaa ei jaksa. Syksyllä tsempataan taas! Uutta minulle on nyt valokuvien muokkaus, mutta taiteeseen asti en yletä. Blogiasi ei löydy enää 😦

 3. Tuttuja ajatuksia! Kaikki on jo moneen kertaan valokuvattu, mutta intohimo kuvaamiseen säilyy. Nyt pitäisi vain oppia paljon lisää ja kehittyä paremmaksi kuvaajaksi. Sinun kuvasi ovat minulle esikuvina, ja blogisi on yksi ehdottomista suosikeistani. Aina ei vain tule jätettyä kommenttia.

  • Ina, esikuvana? Nyt aivan selvästi lioittelet, mutta olen ilahtunut, kiitos! Samoin minäkin hiippailen blogeissa sanomatta sanaakaan. Sinun blogisi on niin monipuolinen ja kantaa ottava, että se aina kiinnostaa. Kuvistasi tykkään minäkin.

 4. Jep, jep, tutulta kuullostaa tuo, mitä pohdiskelit. Olen ollut tavattoman saamaton kesän aikana bloggailemaan. En ole vaan malttanut jämähtää koneelle, mutta jonkinmoista kriittisyyttä on myös tullut tekstien ja kuvieni kanssa. Koetan löytää uutta, mutta samoilla linjoilla jurraan. Delete-homma on niin ikään tuttua kuvien kanssa. Valokuvaus kiinnostaa kovin, vaan en tahdo muistaa noita säätöjä ja niin paljon tulee kelvottomia otoksia.
  Sinun blogiasi olen käynyt epäsäännöllisen säännöllisesti lukemassa. “Kesätouhujen” laannuttua uskon olevani aktiivimpi kommentoimaankin.

  • aimarii, kiitos kaikista vierailuista, hiljaisista tai kommentoiduista. Olen itse tyytyväinen 30-40 kävijämärään päivittäin. Se on paljon! Talvi onkin sitten sitä sisällä olemista, paitsi sinulla on niin upeita talvikuvia, että huutelen perhettänikin välilä katselemaan. Valokuvauksessa on niin paljon tekniikkaa nykyisin, ja vaikka kursseja kävisi, niin silti kaikkea ei voi omaksua niin lyhyellä ajalla. Mutta kivaa, eikös.

 5. Kesä on lomaa arjesta ja kun arki on bloggaamista, niin luonnollista, että online-elämä hiljenee.

  Nyt on arki, valitettavasti vaan tuo selkä ei anna istua koneella.

  Kuvaamisesta tuli mieleen, että tänä kesänä en kuvannut ainuttakaan kukkaa, huomasin, että viimevuotisia oli ihan riittävästi. Mitä sitä aina uusia, vanhassakin vara parempi.

  • susupetal, sinä bloggaajista ahkerin ja monipuolisin! Jokaisella on niitä huonojakin kausia, joko terveys tai perhe tai muut huolet vievät kaikki hereillä olevat tunnit. Paranisi se selkäsi nyt pian <3. Haasteissa on ollut paljon kukkaaiheita, toivon että vanhojakin kuvia voisi käyttää.

 6. Delete linjalla on tullut myös oltua ja enempikin pitäisi olla jos malttaisin käyttää aikaa kuvien poistoon. Hiljattain hankin Lightroomin koneelle, siinä on mustalla tahi valkealla lipulla mahdollista merkitä kuvat. Kerta napin painalluksella voi musta lippuiset kuvat kipata kovalevyltä bittiavaruuteen. Tämän kesän kuvat suurelta osin tulee bloggailtua liputuksella heti kuvien siirron yhteydessä koneelle, vanhoja poistoon meneviä kyllä riittäisi.
  Olen välttänyt mahdollisimman paljon kukkien kuvausta, kun blogeissa näkyy olevan mitä kauniimpia kukka otoksia tarjolla ilman kukkasianikin.
  Harvakselleen muutoinkin kuvailen, kuvia kun riittää….eihän ne täydeliisiä ole.

  Kesällä pitää olla muutakin kuin blogistania, lämpöä ja paistetta.;)
  Valokuvasi ovat niin hyviä, että hankalapa on siitä lisää parantaa.
  Odottelen mielenkiinnolla kuvagalleriasi näkemistä.

  Lähdin kuvineni parille uudelle taholle hiljattain, se vie myös aikaa ja jaksamista bloggaamiselta.
  Mielekästähän on vuorovaikutus blogien välillä, ilman tuntuisi aika orvolta.
  Kommentoidaan jatkossakin…

  Mukavaa orastavaa syksyä Sinulle!

  • Liplatus, Lightroom levy on vielä tuossa pöydällä avaamatta. Yritän * merkitä hyvät, sanoinko hyvät, noh, kuitenkin, ja poistaa nykyisin myös ladattaessa huonot. Mutta olen saanut tuunattua uutta muutamista vanhoista kuvista uudella opimallani tiedolla. Mutta turhaa on vielä paljon…Kiitos kehuista, se lämmittää ja antaa iloa jatkaa. Sinä hallitset niin monenlaiset kuvankäsittely tyylit, että huimaa…

   • Lightroom antaa helpotusta kuvankäsittelyyn, kokeileppa…;)

    Juu, tuo tähditys on ns. hyviä kuvia. Tulin tulokseen, että annan**** tähteä jos laitan myyntiin kuvan.

 7. Olen huomannut saman asian kommentit ovat vähentyneet, mutta täytyy myöntää, että itse olen vieraillut niissä muissa bloigeissa minimaalisesti. Ne muut ovat niitä, jotak eivät näy sivupalkissani vaan lukijapaneelissa. Teen parannuksen.
  Kommentoidaan ja luetaan enemmän blogeja.
  Jään odottamaan kuvavirtaasi, vanhoissa arkistoissasi on paljon hyvää katsottavaa.

 8. itse aloitin blogin kirjoittamisen vasta viime syyskuussa, joten minulla ei ole vertailukohtaa aiempiin kesiin. toisaalta on hyvin luonnollista et blogistania jää kesällä vähemmälle, kun on niin paljon kaikkea muuta. kommentoinnista olen samaa mieltä kanssasi, ilman niitä blogin kirjoittaminen tuntuisi aika orvolta. joka kerta en kommenttia odota ja en myöskään itse kirjoita, harvakseltaankin on mukava, silloin säilyy kontakti.

  • ilona, uutukaisena olet ollut kovin ahkera, sekä tekijänä että näkijänä. Sinun toisenlainen harratus ja työtohinasi tuo kivaa vanhanaikaista piristystä lukemiseen. Kirjoitat kivasti. Kiitos!

 9. Mun vähäkin kommentointi loppui kun neito jäi lomalle. Haluan keskittyä ja se ei vieläkään oikein onnistu ellei ole aikaa / tiedä, että aikaa on, ettei kukaan keskeytä. Nyt sitten pitää koko bloggaaminen ajoittaa jonnekin töiden ja arjen pyörittämisen keskelle – ja bloggaamisella tarkoitan myös kommentointia. Lupaan ainakin yrittää parhaani myös kommenttien kanssa. Yhdessä vaiheessa en muuten kommentoinut, koska ajattelin että jos kommenttini kautta joku sattuu eksymään blogiini ja siellä viimeisin päivitys on viikkkoja vanha. Iloa ja valoa!

  • Heljä, sinua kaipailinkin. Elämääsi toisenlaisessa ympäristössä on kiva verata omaan. Äitinä olo vie viimeisetkin voimat joskus. Käyn joskus kurkkailemassa. Talvi antaa taas aikaa kirjoitella ja kuvailla. Eli tapamisiin sillä välin tiedät missä 🙂

 10. Se on hassua ja hienoa kuinka bloggaamisesta on tullut sinulle(kin) osa elämää, arkea. Tiedät kyllä mistä jutuistasi pidän eniten.;) Kuvaaminen vaatii välilä kääntymistä ihan toiseen suuntaan , ainakin minulla. Ulkoa sisälle, tai kaukaa kotiin. Pienestä isoon, väreistä vivahteisiin. Minä niin tiedän tuon kyllästymisen omiin kuviin…

  Soisin sinun jatkavan. Bloggaamista, erityisesti “Kirjeitä” ja “Travel” kiinnostavat.

  Aurinkoista syksyä sinnekin!

  • Reija, kiitos toivotuksista! Jatkan ilman muuta, hauskaahan tämä on. Yhtään en ole katunut mukaan hyppäämistäni 🙂 Eihän täällä sadoittain lukijoita vieraile, mutta intiimi piiri sopii minulle hyvin. Kirjelaatikko odottaa jatkamista, silmäilin sitä jo hieman. Olet inspiraationi!

 11. Moikka Irma, näin on käynyt. tuntuu että kaikilla on aika kortilla. on sitten millä foorumilla tahansa. Sitten jos kauheasti kommentoi, ei ehdi luomaan mitään, tykkään katsella ja saada ideoita, joita saan sinulta ja monelta muulta sekä uusia tapoja katsoa asioita. Jatka vaan kuvaamista ja kuvaa niin kuin sinä haluat…silloin syntyy parasta jälkeä, Kirjoita kun silltä tuntuu. Kiitos ystävyydestä joka on vahvistunut näiden netti keskustelujen myötä . tsemppiä syksyyn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s