WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Merkillistä

2 Comments

Nappasin merkkitietoisen kulutushaasteen Annelta, Koti kolmelle blogista. Olen haikaillut uusia haasteita, niitä on mukava mietiskellä ja samalla hahmottaa omaa itseäänkin.

Merkkitietoisuus on monelle tuttua asiaa, vaikka sitä ei aina tiedostaisikaan. Toiset juoksevat sen perään, toiset vähät välittävät. Ikää myöten siitä on tullut minulle jo tapa, ostan määrätyistä kaupoista ja valitsen usein saman tekijän tuotteita. Vaatetuksessa rakastan Donna Karania, mutta raaskin ostaa vain tarjouksesta, ja harvoin. Ralph Laurenin  Chaps linja tarjoaa hyviä asuja. Samoin White House / Black Market. Hinnan on kuitenkin pysyttävä määrättyjen kuvioiden sisällä, siksi tehtaanmyymälät, outlets, joita löytyy nykyisin uusina kauppakeskuksina täällä, sopivat minulle. Ja suomalaisille merkitietoisille vierailleni! Kohl’s tavaratalo on aina oikea paikka ostoksille! Macy*s, kaikkien tuntema suuri tavarataloketju samoin. Tarjoushyllyt tarkistan. Nyt kun en enää ole työelämässä mukana, lepsahdan hieman ja ostokset ovat vähentyneet tarpeen vähentyessä. Vaatekaapista sai lahjoittaa pihamyynnin jälkeen reippaasti asuja, eteenkin hameita, myös hyväntekeväisyyyteen.

En ole kuitenkaan siirtynyt vielä kuminauhavyötaröisiin verkkareihin.  Yritän saada vaatteet päälle ja meikit silmiin ennen kello kahtatoista, etten vaan muuttuisi kurpitsaksi, sanan aidossa noitamaisessa merkityksessä. (En ole niitä ihmisiä, jotka heti aamulla herätessään ovat kauniita.) Uutta kuitenkin kaipaa piristykseksi ja vanhaa saa jakaa tai suoranaisesti poistaa, joten pihamyynnit ovat mainio tapa päästä eroon parittomista kahvimukeista ja tilpehööristä yleensä. Kirppareilla käyn harvoin, tuskin koskaan, paitsi Suomessa,  mutta enemmänkin mielenkiinnon takia, en ostostarkoituksessa. Tykkään markkinahumusta. Katselen tavaroita joita kerään, kuten saviruukkuja, posliinia mansikkakuvioin, puutarharoinaa. Auts, sanoinko roinaa!

Paras käydä haasteeseen käsiksi, ennenkuin kierrän sanani ja tunnustan kaiken!

kengät // Liz Clairborne, Bandolino. Nahkaa.

tennarit // sketchers.

farkut // Gloria Vanderbuilt, chico, LEE’s. Strechiä!

t-paita // milloin minkäkin yksivärinen. Ei mainospaitoja!

alusvaatteet // Soma, Maidenform. Triumph avasi juuri ensimmäisen myymälänsä täällä.

laukku // Tignatello. Omatekoinen kanvas torikassi. Ostin juuri kaksi Paloma Picasson laukkua ystävältäni! Alakuvassa se pienempi. Suurempi on mokkaa.

IMG_0042 blog

lompakko // on, mutta harvemmin sisältää rahaa.

aurinkolasit // Ralph Lauren. Hieno ostos; $126 alkuperäishinta, sain outletista $29 hintaan.

kello // Movado. Mustanaamainen museokello.

korut // vihkisormukset ja Lia Sophia muotikorut.

IMG_0040 blog

TV // SONY ja Samsung.

känny // en omista.

tietokone // “quad core technologie” sanoo poikani, joka sen rakensi. Windows 8.

meikit // Lancôme ja kaikki mahdolliset L’Orealin lipun alla olevat tuoteet. Tyttäreni työmaa.

IMG_0030 blog

deodorantti // Rexona, jota tuon Suomesta.

hammastahna // Colgate.

shampoo ja hoitoaine // Biolage, Kerastase. Katso kohta/meikit.

saippua // lever 2000, ihana vaalean vihreä saippua. Joskus myös Irish Spring, vahvempi tuoksu. Ostan artisaani saippuoita ja italialaisia kauniisti pakattuja.

tuoksu // Parisienne YSL, Aqua di Gio Armani, RLL Ralph Lauren. Stella by Stella McCarthy on parhaillaan käsilaukussa. Olen hieman hajuvesihullu 🙂 Eau de Calandre on iänikuinen lemmikkini, mutta aika raskas amerikkalaisiin verratuna.

Aqua di Gio - Päivän vesi

mineraalivesi // en nauti, hanavesi on parasta. En pahemmin välitä limuistakaan.

viini // Beringer,  white zinfandel, pinot grigio. Martha Clara, Riesling.

leipä // chiabatta, ruispala, challah.

ruoka // grillatut ruuat, keitot, isot chef-salaatit.

July, Rosemary

jäätelö // vanilja, omatekoisen pikahillon kanssa. Pehmytjäätelö ja kuuma suklaa fudge.

karkit // suklaa. En himoitse kuitenkaan.

sänky // king size, patjat lattialla a la 1970. IKEAn duvet.

kampaaja // korealainen Jenny, lähinna parturini. En kiharra, en värjää.

päivälehti // NEWSDAY.

lehti // tilaan: Veranda, Architectural Digest, Traditional Home, Costal Living, Popular Photography, Smithsonian, Bon Appetit. Kai meille tulee muitakin, Town and Country, ELLE, InSTYLE… Kaikki suomalaiset tuliaislehdet ovat tervetulleita!

Kellon sain 10-vuotislahjaksi töistä. Se on kaapissa, en ole käyttänyt kelloja kymmeniin vuosiin, pystyn kertomaan ajan noin 15 minuutin tarkkuudella koska vain. Jopa yöllä. Myönnän, olen impulsiivi ostaja enkä pääse kaupoista ulos, ellen ole ostanut jotain. Jos en itselleni niin toisille, lahjakaappiin valmiiksi. Vältyn joulukiireiltä ja yllättäviltä kutsuilta. Todella toimii!

Mutta en raaski luopua Armanin jakustani, joka mahtui ostaessa päälle ja kutistuu kutistumistaan kaapissa. Mahdun siihen vielä joskus, se on ajaton!

button

Vie haaste mukanasi, jos olet itsepaljastuspäällä 🙂 P.S Omakuva häviää postauksesta sunnuntaina.

The best style is the style you don’t notice. Somerset Maugham

2 thoughts on “Merkillistä

  1. Sulla on listallasi laadukkaita merkkejä. Outletit olisivat aika mainio paikka käydä merkkituotteita bongailemassa (jos niitä kunnollisia Outlet-myymälöitä olisi jossain lähettyvillä tarjolla). Lontoossa käydessä tuli piipahdettua parissa, mutta mitään ihmeempää ei sillä kertaa sattunut haaviin (vaatekoko 46 tietysti rajoittaa löydöksiä myös).

  2. Anne, kyllä meiltä löyty muutakin, mutta kysymykset sattuivat nyt paremman puolle 🙂 Outletit ovat mainioita löytöpaikkoja! 46 on varmasti koko 14 täällä, eli aivan tavallinen keskikoko, 16 alkaa sitten isompien tyttöjen koot, eli hyvin selviäiset täällä ongelmitta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s