WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Värikollaasi #144

24 Comments

TÄMÄN VIIKON VÄRIT OVAT NIMELTÄÄN:

Pihlajanmarja -Rowan Berry

Tavoitteena olisi käyttää mallista 3-4 väriä. Neljäs väri on minulta hukassa! Onko se olematon kuiskaava vaalea ruusunpinkki vaiko vain valkoinen? Mitä sinä näet?

The goal is to use minimum three of these four colors in a collage. The fourth color baffles me. Is it whispering rosy pink or is just white? What did you see?

2013-09 (Sep)

Perjantaina olin vanhan työkaverin luona lounaalla, hänen kotonaan. Pöytä oli kauniisti katettu, nautin antimista. Rusettipasta oli runsaasti pestolla viheriöity, mutta ei liian valkosipulinen. Jäätee oli hänen miehensä tekemää, raikkaan sitruunainen. Pyöreät öljyssä paistetut kakkuset ovat irakilaista kotiruokaa, niiden nimi on kubba. Nyt ne oli valmistettu bulgur viljasta ja manteleista kuten aina, mutta ilman jauhelihaa, joka on tavanomainen sisus ruokaisalle kubballe. Sisällä oli rusinoita. Siis kevyesti makeita, muttei piparkakkumaisia. Omalla tavallaan ne muistuttivat minua perulaisista empanadoista, jotka sisältävät jauhelihaa, mustia oliiveja, rusinoita ja pari viipaletta keitettyä kananmunaa. Makoisaa ruokaa ja makoisaa seuraa!

Näistä väreistä lisää täällä! More of these colors here!

On Friday, I had a joy to visit an old co-worker’s house for lunch, at her home. The table was beautifully decked, I enjoyd the bounty. Bow pasta, fafalle, had plenty of pesto, but not too garlicky. Iced tea was made by her husband, a fresh lemony treat. The fried patties  are home-cooked iraqian food, their name is Kubba. Now, they were made from bulgur grains and ground almonds, as always, but without the chopped meat, which is a standard filing for more robust kubba. Inside it had raisins. So, lightly sweet, but not cookie-like. In their own way they reminded me of a Peruvian empanadas  that include ground beef, black olives, raisins, and a few slices of boiled egg. Great food, great company!

24 thoughts on “Värikollaasi #144

 1. Herkullinen kollaasi, nam nam!

 2. ruokakuva 🙂 Hyvin olet oikeat tuotteet löytänyt kollaasiin.

 3. Herkkuja herkullisin värein!!

 4. nyt tuli vesikielelle! mikä sen mukavampaa kun nauttia hyvästä ruuasta hyvässä seurassa.
  ps itse tulkitsin oikean yläkulman värin valkoiseksi/vaalean harmaaksi, sitä löytyy mukavasti myös sinun kollaasistasi

  • ilona, vielä rittää sinullekin! Seura ja ruoka kulkevat käsi kädessä. Kurkkailin värimallia joka suunalta, enkä saanut selvää. Sitten kopioin sen suoraan haatekuvasta reunuksiksi kuvien väliin! Ei ihan valkoista eikä juuri harmaatakaan. Täytyy käydä katsomassa TeeTeen kuvista, hän usein nimeää ne kollaasiinsa. Muuten kiitos kun tykkäsit 🙂

 5. Hyvin ovat värit löytyneet. Herkulliselta kuulostaa. Olisi mukava saada noiden kubbien ohje

 6. Erikoisia ruokia onkin, jotain uutta tulee aina meillekkin kun nuoret kokkaavat.

 7. Excellent compositions! I love those colors, splendid and beautiful!

 8. Onneksi tulin tänne juuri herättäni, saan aamiaista! Kiitos, taidan viipyä vielä hetken herkkupäydän ääressä.

 9. Makujen runsautta notkuva kollaasi, saa veden kielelle.

  Näin väliin hitusen pinkkiin vivahtavaa, sitten vilautteli vähän beachiakin hennosti.
  Vaikea väri on..

  • Liplatus, Maukas lounas todellakin, Ja toisten laittama on minusta aina herkulisempaa kuin omat sösseröni, LOL. .Arvoituksellinen oli, mutta sain kopioitua suoraan malista ja hyvin olet siinä värissä mukana. Valkoiselta pohjalta juuri ja juuri erottu, laitoin kuvien väliin.

 10. Herkullinen ja hieno kollaasi. Kaikki värit tallella, jos ei joku ole jo syönyt 🙂

 11. Uuna, kiitos, yksi annos taisi sinulle vielä jäädä 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s