WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Myötäelämistä evakossa.

Leave a comment

Hauholla 1.9.44

Kirsti kulta!

Kiitokset tuhannet kirjeestäsi! Oli kovin hauska kuulla vähän Sinunkin uutististasi. Monesti olen ajatellut ruveta kirjoittamaankin Sinulle, mutta aina on jäänyt.

Niin täällä tätä nyt taas ollaan evakkona. Sinäkin jouduit kokemaan tämän karjalaisten kovan kohtalon. Meillehän tämä kaikki on ennestään jo tuttua. Vaikka ensimmäistä kertaahaan minäkin tässä evakkona olen, oikein sanan täydellisessä mielessä, edellisellä kerrallahan olinkin lottotyössä. Matkamme onnistui kaikin puolin hyvin. Matkustimme yli kolme viikkoa lehmäkarjan kanssa. Meille sattui niin hauska sakki, ettei surut liioin ahdistelleet. Joskus veti mielen maahan kun sattui oikein tyly vastaanotto iltasella yömajaa tiedustellessamme. Tuommoisia ikävia paikkoja meille ei kyllä sattunut muuta kuin pari kertaa. Teillä oli hauska kulkea, kun kuljeskelitte pyörillä, eikä ollut huolta ruoasta. Juhannuskin oli meille hyvin muistorikas kun olimme Lemillä semmoisessa huimanpuoleisessa talossa, jossa olimme kuin kotonamme konsanaan. Naapuritalossa kävimme separoimassa maidon ja kirnuvoita, jota tuli kymmeniä kiloja. Rv. Korpelan kanssa me huseerasimme. Täytyy sanoa, että ellei olisi itse kokenut kaikki siirtolaisen vaivat ja vastoinkäymiset sekä nuo pienet ilon pilkahdukset, jotka matkalla sattui, en olisi ymmärtänyt siirtoväkeä niin täydellisesti kuin nyt ymmärrän. Vaihtelevaa joka tapauksessa tämä kesä on ollut.

Kunnantoimisto on meillä talon yläkerrassa pienessä huoneessa. Kaikki on niin sullottu, (?)huollon rippeet ym. Ketään tutuista en ole onnistunut tapaamaan, tarkoitan kurssisellaisia. Sano nyt Inkeri H:lle paljon terveisiä kun satutte samaan. Minä sain loman nyt heti ja meinaan mennä silloin kotiin, sisareni ja veljeni ovat kotona. Joko Sinä olet lomalla ollut? Olisi nyt vaan kauniita ilmoja, kun loma-aika lähestyy.

Voi nyt parhaiten! Sano Inkerille terveiseni. Syd terv, Hertta.

Kirjoittelehan kuulumisiasi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s