WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

radiotähti

8 Comments

Pääsin radioon vahingossa! Jopa lupauduin!

Ollessani Suomessa lokakuussa ystävieni luona, Leena ja Jukka tarjosivat illallisen sekä taas anteliaasti yömajan. Heillä on kiva käydä, yhteistä löytyy paljon ja monien vuosien takaa. Vieraina samana iltana olivat Jaana ja hänen miehensä. Jaana on radiotoimittaja kuten Leenakin aikoinaan oli. Siinä muutaman viinilasin jälkeen höylästi lupauduin radio-ohjelmaan, mikä tuli ulos eilen. Aihe oli kiinnostava, teemana: soitellaan suomalaisille ulkomaille ja kysellään, miten joulunvalmistus sujuu. Miltä siellä nyt joulunalla näyttää? Kuinka siellä koristellaan, mitä syödään, mikä on tunnelma ja niin edelleen. Minna soittaa pari päivää aikaisemmin ja valmistelee. Juu, sopii! Helppo kuin nakki, ajattelin.

Yritin mielessäni laatia kerrottavaa. Mikähän heitä kiinnostaisi. Tai mikä kuuntelijoita kiinnostaisi. Olen ollut jo niin kauan pois Suomesta, että joskus en hahmota eroja äkkinäisesti. Kaikki on jotenkin kotoista, niin siellä kuin täälläkin. Mikä erottaa? Mikä on erilaista? Sovimme soitosta tiistaina, tarjosin kello kahdeksan jälkeen täkäläistä aikaa, varmuuden vuoksi, jos satun nukkumaan pommiin. Tyttäreni soitti kello 8:10, lörpöttelimme joululahja-asioita. Unohdin Minnan! Hyppäsin puhelun jälkeen suihkuun. Arvatkaapa soiko puhelin juuri kun olin saanut itseni märäksi ja shampoot hiuksiin! “Puhelu Minnalta,” Isäntä huusi yläkerrasta.  Äkkiä pyyhkeet shampoiseen päähän ja kupeille ja pikajuoksua yläkertaan. Löpsähdin sohvalle. “Hello!” “Hei, Minna Korhonen täällä Radio Suomesta.  Soitinko pahaan aikaan?” “Voi, et olleenkaan! Huomenta!” Keskustelimme hetken säästä ja tutustuaksemme ja sitten napsahti nauha päälle. Tiedän, että ääneni on monotoninen ja pelkäsin puhuvani tyhmiä. Keskustelu sujui kuitenkin nopeasti ja naps, nauha pois päältä. HUH! Huh. Tarinoimme vielä hetken ja kiittelimme tosiamme ja toivottelimme hyvät- joulut ja mukavaa ohjelman-odotusta. Luulen, että verenpaineeni nousi piirun. Toivottavasti hän editoi rankalla kädellä, toivoin!

(Kuuntelin ohjelman tänään. En puhunut kirjakieltä! Voi ei! Änkytin! Toistin sanoja ja tavuja! Suhisin kuin minulla olisi ollut suuret tekohampaat! Puhuin tyhmiä! Radiotähti? Yhden lennon tähti, lol! ) Kokemuksena ainutlaatuinen.

“Lähetyksessä selvitetään miltä joulunalusaika tuntuu, maistuu ja tuoksuu muissa maissa. Olemme suorassa yhteydessä mm. Roomaan, Prahaan, Sveitsiin ja New Yorkiin. Vieraana on ex-joulupukki Markku Savijärvi ja tonttuna häärii Minna Korhonen.”

http://areena.yle.fi/radio/2091140

8 thoughts on “radiotähti

 1. Hahhah, aika lunki tyyppi olet, kun unohdat tuollaisen asian!
  Kuuntelin ja juttusi oli hyvä, äänesi ihan oma. Oman äänen kuuleminen on aina tuskaa, muut ovat siihen tottuneet…. 😀
  Olisi luonnotonta puhua kirjakieltä. ja höh, et sinä suhissut.

  Enjoy your moment!

 2. Ihan samaa ajattelin kuin tuo susupetalkin eli että, ei paljon haastattelu jännittänyt, kun unohdit sen kokonaan 🙂

 3. Hyvin meni, oli mukava kuulla ääntäsi. Voin kuvitella Manhattin jouluvalot ja kaiken sen jouluhulinan. Olen ollut New Yorkissa muutamia vuosia sitten huhtikuulla, jolloin kevät oli aluillaan. Se on jäänyt ikuisesti mieleeni.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle.

  • arleena, kiitokset. Hulinat on hyvä sana kuvaamaan täkäläsistä joulukiirettä. Kevät on kaunista täällä juuri silloin, monet kukkivat puut ovat parhaimmillaan, kirsikat, koristeomenat, pensasista onnenpensaat, azleat….Mukavaa joulunalusviikkoa ja muutenkin!

 4. Ihanaa kun kasvosi saivat äänen! Oikein hyvää joulua ja nauti ikkunaostoksista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s