WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Juorukonferenssi 1/2

Leave a comment

30.8.44

Heipä hei, Kirsti

Näin alkajaisiksi heti kiitos kirjeestäsi. Tämä kirje on ollut koko kuukauden tekeillä, kuori valmiina, mutta sen parempaa siitä ei ole tullutkaan.

Olemme Ailan kanssa olleet vallan surkeina, kun huomenna on Äijän viimeinen lomapäivä ja sitten hän tulee taas karjumaan toimistoon. Siellä on muuten kova pauke nyt, kun yläkertaan rakennetaan äitiysneuvola. Kansanhuollon uutisista voin mainita sen verran, että Jokinen on sanonut irti 1.10 alkaen. Uusia flikkoja sinne on otettu ainakin 4, joten sitä apuväkeä on siellä ainakin 10. Tiedätkös, niihin kunnantalon omenapuihin ei tule nyt kuin muutama omena, joten se herkuttelu jää nyt hyvin vähiin.

Parina päivänä meillä on ollut sotakuukausipalkkojen tarkastaja. Jokseenkin  turha kappale. Kerttu häärää eri tarmokkaasti (? epäselvä sana), oikein nauru kelpaa sitä katsellessa. Ei se flikka kaipaa lomia eikä mitään, on vaan aina yhtä innostunut. Suurella vaivalla sain hänet kerran raahattua meille pitemmäksi aikaa, mutta kyllä oli vaikea saada häntä pysymään paikallaan. Ester oli meillä myöskin silloin ja meillä oli oikein mukavaa, kun muisteltiin vanhoja. Esterin kanssa me ei taidettu osata puhua niin järkeviä kuin Kerttu. Tulepeas sinäkin joskus Hertan kanssa tänne, niin pidetään oikea juorukonferenssi. Aijai kun heillä olikin ikävä Heikkiä. Haapanen on nyt sitten leski, hänen rouvansa kuoli pari viikkoa sitten. Koska ihmisen ei ole hyvä yksinänsä olla, niin me ollaan keksitty Merilästä hyvä parempi puolisko. Eri hyvä ratkaisu Lasse kullalle, silmän iloa ja Merilälle vanhuuden turva sitten kun kansanhuoto loppuu.

Meerikin on sitten taas naimisissa. Täällä kävi hiljattain viihdytyskiertuekin. Oli siellä aika mukavaa. Meille on nyt luvassa montakin huvia, kun tänne tulee offareita ja solttuja vahtimaan maatuskoja Kankkolla (?).  Saa sitten nähdä kuka pääsee saaliinjaolle.

Eilen illalla olin Lean luona asemalla. Siellä oli myöskin Vesan Mirja ja Ketosen Kallu, eli Mirjan heila. Nuori pari oli vaan niin kovin ujo. Mirja on saanut nyt paikan Hellaksella Turussa, palka 2800:- kk:ssa.

Kesälomastani ei tänä vuonna ole mitään tietoa, mutta eivätpä sitä saa paljon muutkaan. Meijan Keijokin on haavoittunut ei sentään vakavasti. Et voi uskoa miten maffi (?) Hilkka nyt on “Pojustaan”. Hän puhuu aina vaan sulhasestaan, joka on Kankaanpäässä Niinisalon upseerikoulussa. Kateeksi käy.

Pillerikin nyt häärää vallan mahdottomasti, kun hänen pitäisi mennä lukemaan farmaasiaa Hesaan. Sinne mekin nyt mentäisiin, jos olisi viime vuosi.

Voipa nyt paksusti ja kirjoittele taas, täällä tulee pitkä aika. Irja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s