WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kirjaimet W#5

24 Comments

_DSC8646 blog
Kultainen tuplavee ja viisi sakaraa näkyvissä! Monta vuotta sitten, nuoruudessani, kun olin lentoyhtiöllä töissä, työkaverit matkustelivat paljon. Eräs heistä kävi Brasiliassa ja toi mukanaan useita jalokiviä ja puolijalokiviä. Ostin tämän savukvartsin häneltä. Muutama kuukausi sen jälkeen hän matkusti Beirutiin ja piirsin mukaan ystäväni Eijan sormuksen mukaisen mallin ja teetätin sen siellä. Beirut oli kuusikymmentäluvun lopulla suosittu turistikaupunki, sota ei ollut tuhonnut sitä vielä. Se oli tunnettu myöskin koruistaan, kullasta ja käsityöstä. Halusin sormukseeni paksun kullan ja florentine- eli firenzeläisen rosoisen pinnan. Enkä ollut pettynyt! Eikä se edes maksanut paljon! En ole pitänyt sormusta vuosiin. Kivi on aivan liian iso ja sormus taas aivan liian tiukka. En raaski sitä luopua, siihen liittyy niin paljon muistoja. Nuoruudestani.
***
Golden W and five points in sight! Many years ago, in my youth, when I was working for an airline, co-workers traveled a great deal. One of them went to Brazil and brought with her a number of precious stones and semi-precious stones. I bought this smoky quartz from her. A few months later, she traveled to Beirut and I drew a sketch based on my friend Eija’s ring, and I had it made there. Beirut was the end of the sixties a popular tourist city, the war had not destroyed it yet. It was also known for its jewelry, gold and artful craft. I wanted a thick and golden ring, with Florentine finish, the jagged surface. And I was not disappointed! And it did not even cost a lot! I have not worn the ring in years. The stone is just too bold and the ring the excessively tight. I’m too cheap to abandon it, it holds so many memories. Of my Youth.
***
Samoista kirjaimista ja numeroista lisää! More of this same letter and number!

24 thoughts on “Kirjaimet W#5

  1. Hieno uniikkisormus ja sen tarina!

  2. Upea sormus! Ja mikä ihana tarina siihen liittyykkään 🙂 Oivallinen vastaus haasteeseen myös.

  3. Voi miten majesteetillista! 🙂

  4. Der Seidenspinner, eikös 😀 Hauskaa viikonloppua!

  5. Kiitos korjauksesta ja kiitos tästä tarinasta!

  6. Kaunis kuva ja loistava sormus. Jos olisi minun, niin muokkauttaisin sopivaksi. Sitten menisin Stockmannille ja osoittaisin sillä sormussormella, että haluan tuota karitsanjauhelihaa 400 g.

  7. Kaunis kuva! Olen yrittänyt kommentoida tänne,tuloksetta,ja ihmeellistä on se,että joissakin WordPress-blogeissa se onnistuu ja joissain ei….

    • Jael, perille tuli. En tiedä mistä kiilaa. Kysyin WP:ltäkin ja vastaus oli yhtä tyhjän kanssa. En ole sulkenut ketään kommenttien ulkopuolelle. Jos joku aihe kimmoittaa kirjoittamaan, laita vaikka e-mailiin, kopioin sen sieltä tänne. Kiitos että olet jaksanut yrittää ❤

  8. Todella kaunis sormus ja w hyvin edustettuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s