WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Värikollaasi #164

18 Comments

“TALVEN VÄRIT 03”

talvi03

spring fashions

 Entä kevät värit? Oletteko jo katsastaneet kevätmuodin? Vai onko tyylisi vakiintunut, etkä kaipaa kausittain vaihtelua? Jos nyt hankkisit yhden vaatekappaleen, mikä se olisi? Tein kollaaskuvan vanhanaikaisesti, otin kuvat kameralla, en skannannut. Printtasin haastevärit ja kokosin ylläolevan sen mukaisesti. Kas, pilven siniharmaa olisikin vihreämpi ja haalean sininen hopeisempi painokuvassani. Tein nyt kuitenkin näin vihreän. Uudistus vaatteissa olisi ajankohtaista; lupasin hyväntekeväisyyteen vaatelahjoituksen, tulevat hakemaan tiistaina. En ole vielä edes aloittanut! Lahjoitatko sinä keräyksiin? Kierrätätkö perheen sisällä? Uusiokäyttöönkö, matonkuteisiin? Syyllistänkö?

Mitä teette vanhoilla aikakausilehdillänne? Lahjoitatteko eteenpäin? Askasteletteko niistä jotain? Omani lahjoitan kahden lääkärin vastaanottohuoneeseen. Kerran siellä ei ollut kuin CQ, Gentlemen Quaterly lehti ja luin siinä sitten  kuinka valmistautua yhden yön romanssiin ja muuta hauskaa.  Odottaessani itse luen mielelläni unelmalehtiä, en kuinka säästää-pennejä-ruokaostoksilla-lehtisiä. Irti arjesta! Naapuri saa lehtipinon aika-ajoin ja miniäni vie töihin kahvilaan muille luettavaksi.

Kierrätys kunniaan!

Muiden kollaaseja on täällä!

18 thoughts on “Värikollaasi #164

 1. Tyylikäs kollaasi.
  Kyllä joka kevät jotain uutta hankitaan, siis päällepantavaa.
  Vaatteet vien hyväntekeväisyyteen eli babtisteille tai yhteiskristillisille. En pois heitä niitä, menevät kiertoon.
  Lehdet menevätkierrätykseen, kai niistä tehdään uusiopaperia.

 2. Yes, really a great collage! Greetings!

 3. Congratulation, your collage is wonderful!

 4. Kiinnostava kollaasi. Olen harrastanut aina kierrätystä sekä ostajana että lahjoittajana. Säilytän sisustukseen, nukkekoteihin ja kirjoittamiseen liittyvät lehdet, laitan muut lehdet paperinkeräykseen. Tyttären ja miniän kautta lehtiä ja kirjoja lähtee myös edelleen luettaviksi tai erään koulun myyjäisiin.
  http://blogisisko.blogspot.fi/2014/02/varikollaasit-peace-2014.html

 5. Vau, onpa muotipläjäys kollaasissasi! Upeita sävyjä.

  Ostan melkein kaikki vaatteeni kirpparilta, olen tehnyt niin jo monta, monta vuotta. Samaten laitan eteenpäin vaatteita, joko keräyslaatikoihin, kavereille ja myyn kirpparilla. Jopa alennusmyynneissä vaatteet tuntuvat sikakalliilta, kun olen tottunut maksamaan niin vähän vaatteista.
  Ostan myös käytettynä astioita, kierrätystavarataloista elektroniikkaa, jos tarvitsen. Tarve tulee vasta, kun vanha menee rikki.

  Aikakauslehtiä ei tule, joten niiden kierrättämistä ei tarvitse miettiä.

  • Susupetal, kirpparit ovat mielenkiintoisia ostospaikkoja. Ostin itsekin muutaman hyvän hameen Malmilta. Työvaatteet ovat käyneet tarpeettomiksi itselleni, kaipaan vain siistejä oloasuja. Joku muu voi tarvita silkkipuseroni ja hmmm muutenkin liian tiukat asuni. Kirpparit keräilyn pois suomalaisen posliinin. Puutarha elementtejä, ruosteista…Lehtiä tilaan paljonkin, jostakin syystä olen joutunut asiakaskantaan, jolle tarjotaan “ammattilaishintoja” sisustuslehdistä. $ 7-12 vuosikerta ei ole kallista, vaikka lukisi vain etusivun 😀 Normaalihinnst ovat $ 7-12 per lehti!

 6. Oletpa tehnyt hienon kevään uutuuksien mainoksen.

  Taka vuosina vein tarpeettomaksi käyneitä vaatteeita isot määrät synnyinkotiini.
  Äitini käytti niitä korvessa mökki vaatteina, niin ja jotkin kelpasi kaupunki käyttöönkin.
  Valitut Palat vein myös mökille lukemiseksi, sekä muitakin lehtiä.

  Roskien keräys pisteessämme on kierrätyshylly, jonne sukasen nykyisin vaatteita yms.
  USB (kirjotinkohan oikein) laatikkoon vein myös taka vuosina vaatteita.

  Lopetin jo vuosia sitten aikausilehtien tilaamisen, eikäpä muitakaan lehtiä enää kerry.
  Yleisesti ottaen olen ns. paperittomalla linjalla, myös laskujen suhteen.

  • Liplatus, mökkivaatteetkin voivat olla mukavia, kun ne ovat käyttäjälle uusia. Harvoin mikään kuluu täysin loppuun vain käytössä. Päivän postin käyn läpi keittiön roskiksen äärressä. Turhaa mainosta ja pankkilainatarjouksia ja vaikka mitä…valitin kerran postijoonille, ja hän sanoi, älä valita, se on heidän leipänsä, niinkuin onkin. Tulisi vain enemmän kirjenpostia 🙂

 7. Minulle käy samat vaatteet vuodesta toiseen, joskus ostan jotain muodikkaampaa. Isäntä kulkee merkkivaatteissa kun niitä jää pojilta pois käytöstä. Muuten kierrätän kaikki kotitalousjätteet.

 8. Flora, hyvää toimintaa! Minäkin saan tyttäreltä joskus vaatteita, kierrätys kunniaan. Ja mikäs on miehesi ollessa nuorekas! Meillä kerätään lasit, paperit ja metalli viikottain. Puutarha jäte samoin. En ole laittanut komposti kokoon. Risuja tykkään polttaa tuoksun vuoksi, mutta sekään ei ole nykyisin ympäristöystävällistä.

 9. Tadokkaasti koottu kollaasi. Muotiasioita ajan hengessä. Itse en juuri muodista välitä, vaatteeni ovat vanhoja. Parhaillaan yritän päästä liiasta tavarasta eroon, mutta lähellä ei ole minkäänlaisia kierrätyskeskuksia, joten pidä lopuun asti on periaatteeni. Lehtiongelmaa ei ole, vain paikallislehti tulee kerta kaksi viikossa ja se ohukainen menee uunin sytöiksi. Mainosposti lehtikeräyslaatikkoon.
  p.s
  Olen etsinyt s-postiosoitettasi, mutta en ole onnistunut. Olen niin tumpelo näissä tietsikka-asioissa. Please, ota halutessasi yhteyttä minuun.
  aimarii@jippii.fi

 10. Tämä on oikea kollaasi! Siis sellainen perinteinen, jonka itse ajattelen kollaasiksi. Kertakaikkiaan hieno. Itse en raaski heittää vanhoja sopimattomia vaatteita usein pois, vaan odotan aina sitä epämääräistä aikaa nimeltä “Jos joskus kuitenkin…”. Lehdistä en säästä muita kuin parhaimmat vuosikerrat, joissa on asiaa. Muut menevät nykyään keräykseen. Minulla on aika vähän lukevia ystäviä ja itselläkin tahtoo lehdet tulla ja mennä välillä lähes avaamatta. Inventaarion aikaan kerään muovikasseihin sellaiset vaatteet, jotka ovat ihan hyviä, mutta joita en enää pitäisi, vaikka mahtuisivatkin. Ne vien UFF:n keräykseen. Yleensä kuitenkin pidän suosikkivaatteeni niin kulahtaneeksi, että ne eivät kelpaa sen jälkeen muuta kuin roskiin. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s