WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

makro#136

30 Comments

Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!

VIIKON AIHE: HAJU – ODOR, SMELL, SCENT
Teemaextrassa jälleen sama aihe.

läheltä – close up:

_DSC4566

teema-theme:

2014-02-25 smell                Hajupommi.

Hajut kiprsistelevät nenää, joko hyvällä tai pahalla tuntemuksella. Ne kutsuvat syömään, ne herauttavat veden kielelle. Ne tuovat muistoja menneisyydestä, tai johtavat ajatukset kauas pois, unelmiin.  Tai saavat vatsalihaksesi kouristumaan ja sappi aktivoituu, vesi herahtaa kielelle aivan toisesta syystä, oksettaa.  Tuoksut tekevät sen samoin. Minulle hajuvesi on tuoksu, josta pidän päivittäin, toisille se on päänsärkyä ja huonoa vointia.  Mutta voisitko edes kuvitella eläväsi ilman näitä kaikkia hajuja!

Scent of a Woman.

Muiden hajut voit nuuskia täällä 🙂 Other odors you can smell around here 🙂

30 thoughts on “makro#136

 1. Hyvä tuoksu on aina miellyttävä, hento lehahdus, jota melkein tekee mieli seurata.. sitten on niitä toisia. On hieno kuva tuo eka lähin varjoineen!

 2. Ihania nuo entisajan tyyliset tuoksupullot!

 3. No ihan totta; hajupommi 😀 Siitä mulle tulee mieleen eräs kissa, joka säännöllisesti vieraili miellä yhtenä kesänä, ja nukkui jopa mejän kuistilla että piti jättää ovi yöksi auki sen poistua halutessaan. Se nimittäin haisi pahalle, ihanku sitä olis pyöritelty jossain ällötyksessä.
  Hajuvedet on hyviä tuoksuja, kun niitä osaa käyttää. Joskus tuntuu, että käyttäjän oma nenä tottuu siihen hajuun niin, että luulee sen haihtuneen ja laittaa lisää ja lisää – sellaisen kanssa samaan hissiin joutuminen on karu kokemus. Ja “vanha” hajuvesi on kans ällö.

  • Sanna, oikeassa olet, liika liikaa! Teillä varmaan oli savettikissa oljamissa 🙂 Märkä karvanhaju ei ole niitä tuoksuvaisempia. Muuten, siksi hajuvesiä tulee ollakin useampia ettei itse siihen totu liikaa. Suosittelen sen ilmaan pirskahdusta ja sitten nopeasti läpikävelyä, niin haju ei jää iholle elttaantumaan. Hajuvesilläkin on määrätty hyllyikä, ja sen jälkeen nekin muuttuvat. Pullo kannattaa säästää. Mutta ihania hajuja kaikesta huolimatta.

 4. Tuo ylin kuva on huippu!!!!

  Useimmiten saan päänsärkyä tai huonon olon hajusteista, mutta on joitain tuoksuja, joita siedän muilla.

  • susupetal, kiitos! Yritin ensin itse ruiskutella, mutta yhdellä kädellä oli huono ottaa kuvaa. Pikkukammari alkoi olla jo aika hajusta höyryinen 🙂 Kaikkea kohtuullisesti, hajujakin.

 5. Upea kuva! Hajuvesi voi olla hajukin, ei pelkästään tuoksu. Riippuu haistajan nenästä! 🙂

 6. tuoksuja – vai hajuja, mitä sitä nipottamaan, itsekin mietin hajuvesiä – siinähän se sanakinon. itse en ole vielä ehtinyt tämän haasteen suhteen tehdä mitään. kauniit makrot Irma!

 7. Ritva, haju, kuulo, näkö, tunto etc ovat vaikeita kuvattavia, joten ei-konkreettisia aiheita. HAJUvesi tuli siis mieleeni, kun toinen mikä tuli mieleeni oli joku kakki- aihe tai mädäntynyt ja en sinne viitsinyt lähteä, hyi. Kiva, että tykkäsit, kiitos!

 8. Tuoksut on n.s. tykkiasioita, toisista tykkää, toisista ei.
  Kertakaikkisen upeat kuvat!

 9. Ihanat hajut. Minä pidän myös hajuvesien tuoksua melkein pakollisena, kun liikun kodin ulkopuolella. Tosin valitsen tuoksun, kukkaistuoksut ovat harvinaisia valikoimissani.

 10. Ihania kuvia! Jotain samantapaista olisin halunnut kuvata, mutta kun kamerani on yhä edelleen huollossa, kohta jo viidettä viikkoa.

  • Ina, joku vika toimituksessa, ei voi kestää niin kauan! Voi surkeus! Käy hakemassa pois ja vie toiseen liikkeeseen! Kiva, että,tulit ja tykkäsit. Nyt haju suolaa ja äkkiä…

 11. Ihania tuoksuja, ne voi aistia tänne asti 😉
  Kauniit pullot.

 12. Ame, kiitos ja kiitos 🙂

 13. Kivat tuoksut!

 14. Der Seidenspinner, kiitos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s