WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

makro#141

20 Comments

f050d-makronappi
 MITTARI

_DSC4823 blog

_DSC4821 blog

_DSC4829

Mittari mittaa aikaa. Tyttäreni ja vävyni olivat tulleet kotiin viikonlopuksi. Samoin hyvä suomalainen ystävä-pariskunta liittyi seuraamme lauantai illaksi. Ruokailun jälkeen aikamme tarinoituamme, keksimme pelata jotakin. Vävyni on oikea ”ammattilainen”, hän omistaa noin 400 lautapeliä ja vierailee ystävänsä pelikaupassa turneella, peli-iltoina  ja opettaa uusia pelejä. Viime vuonna hän toi itselleen Suomi-tuliaisena Afrikan Tähden. Hän aikoinaan teki myös radio-ohjelmia peleistä, haastatteli pelien keksijöitä ja vastaili kuuntelijoiden kysymyksiin. Ohjemaa kuunteli tuhansia ihmisiä ympäri maailman. Pelejä vaihtuu postitse jatkuvasti harrastajien kesken. Siis, pelit esiin! Otin kaapista vanhan Trivial Pursuit– pelin, mitä emme ole pelanneet pitkään aikaan. Sepä olikin vaikeampi kuin muistimme. Kysymykset olivat tietysti 80-luvulta. Lapset olivat silloin pieniä, joten ajanhistoria oli heille vaikeaa, me vanhemmat emme muistaneet sen ajan tapahtumia yhtä vireästi kuin joskus ennen. Päätimmekin sitten, että piiraspalan saa jokaisesta oikeasta vastauksesta, oli se missä ruudussa tahansa, eikä vain siinä palkintoruudussa. Hauskaa oli, mitattiin tietoa ja taitoa, ja kärsivällisyyttäkin. LOL

Muita mittareita löytyy täältä.

Measuring time. My Daughter and the Son-in-Love had come home for this weekend. Old Finnish friends joined us Saturday night. After the dinner we came up with an idea to play something. My Son-in-Love is the real “Pro ” he owns approximately 400 board games and visits his friends in the Game Shop on game nights to introduce and teach the new games. Last year, he brought himself a Finlandsouvenir, the African Star game, which is a game every Finnish kid learns to play. He used to do radio shows about games, introduced new one, interviewed the game inventors and answered questions about them. The program had listeners all around the World! The games still actively will travel from one game hobbyist to another via post via post.Therefore, the game came out! I took from the closet the old Trivial Pursuit game, that we haven’t played for a very long time. Oh boy, it was harder than we remembered! The questions were, of course, from the 80 ‘s. The children were small then, and so the period of history was difficult for them, we parents, we remembered the events of the time but less accurately than ever before. We decided then that a piece of the pie will be honored for each correct answer, whether it was on a winning square or not. Fun was measured in knowledge and skill, and patience also. LOL

20 thoughts on “makro#141

 1. Tiimalasi onkin hyvä mittari peliaikoja otettaessa.
  Oliko piirakkaa riittävästi ? Hauska tapa peli palkinnoksi.

 2. Tiimalasi olikin entisajan mittari saarnatuolissa; joissakin kirkoissa niitä oli useampi vierekkäin.
  Nykyään olen kuullut kahden minuutin tiimalasista, sen ajan pitäisi harjata hampaitaan.
  Trivial Pursuitia tosiaan pelattiin joskus ja taitaa peli olla kaapin kätköissä vieläkin.

 3. Niin, siinä on lautapeli, joka vanhenee, toisin kuin Afrikan tähti… Muistan AINA närkästykseni, kun multa kysyttiin “Mikä on alli?” ja mie vastasin, että se on vesilintu – mutta sitä ei hyväksytty, koska kortin vastauksessa oli “Jäänreunan lintu”. Siis kyse oli luonnosta, eikä kirjallisuudesta!

  • Sanna, kompakysymys! Kyllä olisit voinut minun mielestäni voittaa sen alli-jutun. Kas kun et sanonut Paasikivi 🙂 Hieman täytyy olla venevyyttä vastauksisa, eikös juu! Afrikan Tähti oli mainio lasten peli, kaikki ne jalokivet ja rosvot. Ja oppi maantietoa samalla.

 4. Tiimalasi tietenkin, ikiaikainen mittari! Meidän perheessä myös tykätään pelata, mutta noin ammattilaisia ei sentään olla. Trivial on suosikkini. Ja korttipelit.

 5. Ihania kuvia. Varsinkin tuo missä on pelimerkit.

 6. sirokko, vanha kuin taivas! Trivial, ja Jepardy TV:ssä. Korttipeleistä rummy 500, paskahousu ja sika 😀 Vanhempani pelasivat viikottain naapureiden kanssa, usein pinnaclea.

 7. Ihana kertomus. Lautapelit ovat tärkeitä meidän ikäpolvelle ja näköjään vähän nuoremmillekin. Hieno kuva tiimalasista. Kiitos. THP

 8. Mittari se on kyllä tuokin…

 9. Minullaki oli tuo vanha 80-luvun Trivial pursuit vielä jokin aika sitten tallessa. Pelattiin sitä joskus kaveriporukalla mutta kysymykset olivat tosiaan niin vanhentuneita että ihan hävetti, heh 🙂

 10. Matkatar, faktat muuttuvat ja ajantieto kestää muistissa vain sen ajan. Täytyy vävyltä kysyä uudempaa versiota, silla pelinä se on kiva. Mukavaa, kun pistäydyit vierailulla 🙂

 11. Mittarihan se on tiimalasikin ja hieno onkin!!

 12. Hyvä mittari. Erilainen plussaa siitä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s