WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Värikollaasi #174

21 Comments

TÄMÄN VIIKON VÄRIT OVAT

talvi13

sweet spring

Suloinen kevät! Eilen ystäväni Mary Ellen kävi houkuttelemassa antiikkikauppaan. Ainahan minä joudan. Vaikka kesken pihasiivousta, Isäntä voi jatkaa yksinkin, vähän aikaa. Ensinnäkin, emme löytäneet sinne kauppaan heti, vaan kiersimme naapurustoa niin, että sinne mennessä matka oli kome kertaa pidempi kuin kotiin tullessa. Kauppa oli siisti, sekalaista tavaraa. Mary Ellen etsi valurautapannuja. Hän on kunnostanut niitä ja myynyt mahtavalla voitolla eBayssä. Minä nyt katselen mitä vaan. Myyjä oli ystävällinen. “Saiskos kuvata?” kysyin. Hän katseli hieman epäluuloisena, mutta kun kerroin että bloggailen, niin heti irtosi lupa. Mikähän siinä on, ei ainakaan minun blogillani maailmanmaine kiiri minnekään! Ostin sieltä tuon ruusukupin. Minulla on ruusuposliini kokoelma. Siis yli kolmen menevä sarja katsotaan kokoelmaksi. Lautasessa oli pienenpieni kolhu,  mutta hankin kupin vartavasten valokuvausta varten. joten ei haittaa. Kaksi dollaria. Myyjä sanoi, että nurkan takana on muuttomyynti. Tietysti sinne, eihän se ollut kaukana, ja sinne löysimmekin helposti, oikealle, oikealle ja oikealle. Ostin sieltä mukaani tuon ison tarjoilulautasen ja syvän kulhon, kymmenen dollaria. Voitko kuvitella juusto-keksi lautasta kesällä pihalla ja kulho täynnä viinirypäleitä! Tai marjoja ja pipareita ja mansikoita ja jäätelöä ja…Ellei tyttäreni vohki sitä minulta. Hän tykkää pienistä kukkasista.

Ylläolevat krookukset ja orvokit kukkivat parhaillaan pihalla. Samoin narsissit. Muuten on vielä aika kaljua, karviaisen lehdet avautumassa, sireeninsilmilmut paksuina. Pensaissa kevyt vihreän tuulahdus. Tulppaaneissa juuri ja juuri näkyy nuput, olemme noin kuukauden myöhässä aikaisemmista keväistä. Kyllä se taas lähtee siitäkin kesää kohti, suu suppuun ja marenki huulille.

Muiden tämän sunnuntain kollaasit ovat täällä.

21 thoughts on “Värikollaasi #174

 1. It is spring! Beautiful flowers, colors, fine china, sweets, garage sale, and a Finnish touch of elegance and beauty! Thanks much! Fabio 🙂

 2. Onpa valoisa ja suloinen kollaasi!

 3. Ihan mahdottoman kaunis kollaasi !!

 4. Ihania löytöjä! Piilota tyttäreltäsi!!

  Marenkeja, nam. Tämä viikko onkin marenkiviikko. Pashaan menee vaan keltuaisia, valkuaisista teen aina sitten marengit.

 5. Ihania asioita on kollaasissasi. Teillä kevät myöhässä – meillä aikaisessa. Jännä juttu.

 6. Tiedätkö! Tämä on u p e a!!

 7. Nyt on kukkasten aikaa, tulppaanit ja krookukset on mulla vasta nupulla.

 8. Kaunis kuvauksellinen on kuppi. Kannatti ostaa kuvaamista varten.
  Ihanaa kukkasten kauneutta on kollaasisi täynnä.

 9. Kaunis kollaasi ja ihanat ruusuvadit ja kuppi. Sopivat myös pääsiäiskoristeluun. Krookukset ovat kauniita ja kukkivat siellä kai täälläkin jossain. Ilman puutarhaa en ole enää kevätkartalla. Pitäisi kierrellä muiden puutarhoissa.

  • arleena, kevättä on selvästi ilmassa 🙂 Puutarhakierrokset ovat aina kiinnostavia ja uutta oppii. Ainoa missä en ole hyvä, on annettujen taimien kasvattaminen. Minulle ei kannata antaa mitään 🙂 Oikein hirvittää, koska naapuri tulee kysymään, miten iiirikset voivat. Unohdin istuttaa ja ne jäätyivät talvella 😦

 10. Tämä on aivan ihana, suloinen, keväinen, Pidän todella paljon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s