WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Tyynen valtameren rannoilla

2 Comments

Suuntasimme Kalifornian matkalla Sonoma laaksosta länteen. Seurasimme etelään Tyynen valtameren rantaviivaa, Pacific Costal Highwaytä myötäillen, State Route #1. Maisemat olivat huikeita, ja tuuli mahtavasti! Sisämaan lämpö putosi kertaheitolla niin, ettemme meinanneet löytää tarpeeksi kerrosvaatteita! Pysähdyimme matkan varrella syömään Bodega Beachillä, kalastajakylässä, missä on filmattu Alfred Hitchcockin elokuva “Linnut”. Tippy Hedrenin valokuvia oli seinillä. Ruokapaikka jäi mieleeni paitsi maisemaltaan, norpista, surffaajista ja hyvästä ruuasta myöskin siksi, että meinasin tukehtua leivänmuruun. Hieman säikähdin, voin sanoa jälkikäteen. Ykskaks henki ei vain kulkenut, aivot pyöri “mitä tehdä” ohjelmalla ilman vastausta, kunnes tiesin, että tosi taitaa olla kyseessä. Isäntä huomasi tuijottavan katseeni, hyppäsi hakkaamaan selkään ja yritti Heimlich manuuveria. Kolme tarjoilijaa pyrähti paikalle, mutta onneksi muru lähti menemään minne pitikin. Ja onneksi paikalla ei ollut kovin montaa pöytäseuruetta. On se kummaa, että melkein kuollessaankin on nolona, ja ajattelee käyttäytyvänsä mokamaisesti. Pieni ” köh” olisi voinut riittää! Tämä oli elämässäni toinen kerta, kun luulin lopun tulevan; Viime vuonna putosin kalliolta Puerto Ricossa, enkä meinannut saada pyöräytystä pysähdyksiin. Isäntä onneksi oli sen verran edellä minua, että kun tulin kohdalle, hän sai paidanhelmasta juuri ja juuri kiinni. No, en ole lopettanut syömistä enkä kiipeilyä, joista molemmista juttua riittää.

Tässä pikakierros ylläolevasta matkasta:

20140507_173709

 

20140507_174641

 

20140507_175128

20140507_175152

20140507_181043

2 thoughts on “Tyynen valtameren rannoilla

  1. Ihanat maisemat ja kuvat!

  2. Hei Heidukka, kiva että lähdit matkalle mukaan 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s