WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kaksi yötä San Fransiscossa

4 Comments

 

Ensimmäinen päivä:

San Fransisco on upea kaupunki! It has vibe! Olemme olleet siellä aiemmin kaksi kertaa. Nyt päätimme toimia turistin tavoin, paras tapa näyttää siskolle koko kaupunki, ostimme siis liput kahden ja puolen tunnin Big Bus kiertoajalulle heti aamusta. Sitä ennen tietysti runsas aamiainen, IHOP (International House of Pancakes) oli heti hotellin viereinen ovi. Näillä eväillä jaksoi 😉 Olette kai huomanneet yhdenmukaisen aamiaismenyyni, koskaan ei voi olla liian makeaa.
20140508_111718

Kiertelimme alueita jotka ovat varmasti kaikille tutut, Union Square, Alamo Square, Haight Ashbury, Lombard Street, Chinatown ja niin edelleen. Golden Gate sillan yli toiselle puolelle kokonaiskuvaa katsomaan ja takaisin. Outoa, vaikka ilma oli kaunis, sillalla tuuli huimasti ja sade tihkui, ja kuin taikasauvan heilautuksella, loppui heti kun pääsimme taas kaupunkiin.
20140508_123643

Ajoimme koko kierroksen kerrallaan. Laitan erillisen gallerian siitä. Sen jälkeen kävelimme vielä ympäri kaupunkia. Union Squarilla oli taiteilijoita. Jäin juttelemaan valokuvaajan, Marion kanssa. Hänellä oli isoja kuvia, kehystettyinä sekä telineissä ilman. Kysyin, kuinka kauppa kävi. Hyvin, kaupungissa oli joku lääkäri konferenssi ja he olivat juuri oikea kohde tämänkaltaiselle taiteelle. Hinnat olivat korkeimmillaan melkein $800. Venetsia kuvia katsellessani sanoin, että olin ottanut kuvan melkein samasta paikasta ja ilmeni, että olimme olleet siellä joulukuussa aivan samalla viikolla.
20140508_122448

2014 05 12_0379

scan0001

Hänen isänsä on italialainen ja äitinsä amerikkalainen. Minua kiehtoo nuo kahden kansalaisuuden lapset, koska omanikin ovat. Yritän aina etsiä jotain, mikä kertoisi minulle heidän olemuksestaan jotain, mikä eroaisi meistä muista. Luin kerran kirjan, Around the House and In the Garden: a Memoir of Heartbreak, Healing, and Home Improvement. jonka on kirjoittanut Dominique Browning omasta ranskalais-amerikkalaisesta taustastaan. Hän kertoi mielenkiintoisesti, kuinka se on vaikuttanut hänen suhtautumistaan joskus aivan itsestään selviinkin asioihin, siis meistä muista. Kuinka käytös ja kanssakäyminen, ajatusmaailmakin eroaa eri kansallisuuksien välillä omassa perheessä. Mitä tapoja noudatetaan, mitä juhlitaan ja kuinka. Tuntevatko he olevansa ulkopuolisia ja miksi ja milloin. Vai käykö ajatus ollenkaan koskaan heidän mielessään? Emme keskustelleet siitä Marion kanssa, mutta keskustelu oli vilkasta ja isäntäkin liittyi siihen, vaikka on paljon introvertimpi kuin minä. Pidin hänen valokuvistaan, ne olivat värikkäitä ja moni paikka oli tuttu Euroopasta meillekin.

Kävelimme kiinankaupunginosassa, semmoisissa tuntee olevansa ulkomailla. Ostimme hedelmiä. Ostin legginsit, kolmet kympillä.

2014 05 12_0385

20140508_145436

2014 05 12_0389

Lombard Street piti tietty kävellä, yhden korttelin mittainen katu, missä oli kahdeksan kurvia. Tungosta riitti, turisteja on aina alueella paljon. Sieltä on myös hyvät näköalat yli kaupungin. Söimme pitsat pienessä bistrossa, omistaja oli meistä tyypillinen kalifornialainen blondi, mutta sitten saimmekin tietää,että hän olikin newyorkilainen. Se siitä profiloinnista 🙂

20140508_170351

20140508_170828

20140508_171115

Toisen taitelijan, Ninan  tapasimme kadulla ruiskuttelemassa maalauksiaan. Jäin katselemaan ja ihailemaan. Pyysin saada kuvata, hän suostui, ilomielin. Kaunis nainen. Kuukeloin ja löysin nimenkin, Nina Fabunmi.

Nina

Nina

Ninan maalaukset olivat vahvalla maaliveitsellä tehdyt, räväkät. Sanoin olevani valokuvaaja itse, hän siitä ilahtuneena kutsui minut kesäkuun ensimmäisellä viikolla olevaan taidenäyttelyynsä. Valitettavasti en ole silloin kaupungissa. Ihmisiin on joskus niin helppo tutustua pikaisesti. Sisareni sitä ihmettelemään, naureskelin, että me taitelijat…Olisin varmasti mennytkin, jos olisin vielä San Fransiscossa!

4 thoughts on “Kaksi yötä San Fransiscossa

  1. tuollainen aamianen ja maalaukset…wow

  2. Kauniita ja hyviä kuvia. Marion kortti oli upea, mietin miten se on toteutettu. Oli kuin maalaus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s