WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

neljän nurkan matkajuttuja

Leave a comment

Neljä nurkkaa, eli Four Corners on alue USAssa missä neljä osavaltiota liittyy yhteen nurkistaan. Ne ovat New Meksiko, Arizona, Utah ja Colorado. Heittäytymällä maahan voi olla kaikissa osavaltiossa yhtä aikaa! Kiersimme tämän alueen Isännän kanssa nyt kesäkuun alussa. Olimme matkalla kuusi yötä. Laskeuduimme Albuquerquen kentälle myöhään illalla ja olimme yön lentokentän lähellä olevassa Hyatt Place hotellissa. Aamiaisen jälkeen haimme vuokra-auton ja matka alkoi kohti Gallupia.

Juttu yksi kautta, sanoisinko arvuutellen, kahdeksasta. 1.Malpais eli Badlands.

Suorinta tietähän me emme koskaan mene. Emmekä menneet nytkään. Pyörähdimme päätieltä Malpais aluelle, mikä on laavapitoista luonnonpuistoa.  Pieni vuosisadan vaihteen maja toimi turistikeskuksena, neuvot saimme ja ensiksi kapusimme mäkeä ylös katsomaan vanhaa tulivuoren pohjaa. Huh, kuuma ja hiki! Sirkat sirkuttivat ja muuten oli hiljaista. Monessa puuntungossa oli salamanjäljet, rautapitoinen maa veti niitä puoleensa. Vanhoja käkkyröitä suuntaan ja toiseen löytyi polun varrella.

2014 06 11_1158 blog

2014 06 11_1161 blog

Toinen polku vei jääluotaan, pieneen, missä auringon ollessa oikeassa se vinkkelissä tekee vedestä turkoosia. Nyt se oli tummanpuhuvaa, mutta kalliot sen ympärillä yllättivät väreillään, kun sain ne koneelle ja hieman vahvistin niitä. Vautsi!

ice cave

Ylitimme vedenjakajan, (continental divide) , missä vedet vaihtavat laskusuuntaansa Tyyneen valtamereen.

Seuraava pysähdyspaikamme oli mielenkiintoinen El Morro vuori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s