WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

pasó por aqui

2 Comments

2. El Morro, Altsinna, paikka missä on kirjoituksia kivessä.

2014 06 11_1213 blog

Malpaisin jälkeen pysähdyimme El Morrolle. Paikka on ollut tuhansia vuosia levähdyspaikkana matkalla mantereen halki kohti Kaliforniaa. Korkea kallio nousee horisontista kuultavan valkeana. Siellä on kallion alla virtaavaa vettä ja viileä suojaisa allas, jossa matkailijat pysähtyivät.  Kallion laella on vanhat intiaanikylän rauniot, vuodelta 1100. Ensin siellä kulkivat intiaanit, maa kuului Zuni heimolle, sitten espanjalaiset valloittajat ja lopulta amerikkalaiset. Maa kuului Meksikoon. Meksikon ja Amerikan jälkeisen sodan  (1846-48) ansiosta New Meksiko liitettiin Yhdysvaltoihin. Kävelimme pienen lenkin polttavassa kuumuudessa. Luimme kallioon kaiverretut kirjoitutkset; Olin täällä ja tähän riipustin nimeni. Museossa voi lukea useiden kirjoittajien elämän tarinan, pääsivätkö he matkansa perille vai menehtyivätkö he mahdollisesti onnettomasti kesken matkaansa.  Pehmeään hiekkakiveen on kirjoitettu nimiä ja vuosilukuja ikiajoista ja  nykyisin paikka on rauhoitettu kansallispuistoksi. *Klikkaa galleriaan*.

 

2 thoughts on “pasó por aqui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s