WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

intiaanikylä

1 Comment

3. Zuni reservaatti.

2014 06 11_1229 blog

Olen sydämenpohjastani Amerikan intiaanien savitöiden ja korujen ihailija. Nyt matkamme varrelle sattui Zuni. Pysähdyimme turistikeskukseen, tyttö tuskin  nosti päätään. Ostimme kiertoajelun kahdelle ja valokuvausluvat. Voi kuinka olin pettynyt! Zunit asuvat nyt ruskeista tiileistä rakennetulla alueella. Mikään ei tuo  mieleeni traditionaalista intiaani reservaattia. Paikka oli nuhruinen, kirkko oli auki vain lippujen kera, mutta tärkeitä tietoja emme saaneet oppaaltamme. Hän vastasi jos kysyin. Hän suositteli kiipeilyä kuorolehterille, ja kun käänsimme selkämme iPod pyörähti hänen kädessään käyntiin ja siinä sitten kipusimme. Hyvät näköalathan sieltä ylhäältä oli, mutta missionin sisällä ei saanut kuvata! Kävelimme jonkin aikaa yhdessä, ja pikkuhiljaa tyttö aukeni jutuissaan. Hän asuu isoisoäitinsä kanssa, ja sulhasensa kanssa ja kahden lapsensa kanssa, joiden isät hän oli huonosti valinnut. Sanoi. Ystävällisesti sitten halusin tarjota jäätelöt. Kävelin puodin ovesta sisään ja hups, olinkin jonkun keittiössä! Anteeksi…ei, kyllä tämä on kauppa, mitä saisi olla? Ostin kolme mehujäätelöä, opas ensin kieltäytyi, mutta sitten onnellisena kuitenkin otti vastaan.  Juttelimme niitä näitä lapsista. Pysähdyimme indian trading post kauppaan, en ostanut mitään, mutta sain hyviä tietoja jo aiemmin omistamastani Zuni vaasista. Kylätiedot joudun hakemaan itse googlesta.

One thought on “intiaanikylä

  1. Delimaf, a couple more stories in Finnish and you’ll be fluent 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s