WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Matka jatkuu Durangoon.

Leave a comment

12. Durango, Colorado

Saavuimme Durangoon aikaisin iltäpäivällä. Olimme ostaneet liput opaskierroksille Mesa Verdeen jo matkan varrelta, Cortezistä. Saimme kaksi matkaa, usein ne on rajoitettu loma-aikoina vain yhteen kierrokseen korkean kysynnän takia, meillä oli hyvä tuuri! Durangossa yövyimme kaksi yötä. Odotin saapuvani cowboy kylään, nimestä jääneen mielleyhtymän takia; vähän niinkuin peräkylään. Kaupunki olikin aivan ihana! Yliopistokaupunki.

20140606_210356

20140606_204005

20140606_203346  20140606_210824

Siinä oli uudempi puoli, Animas-joki juoksi läpi kaupungin ja loiskutteli iloisesti pikku koskissa. Main Streetillä ja numerokaduilla vanhalla Oldtownin puolella loisti menneen vuosisadan mukaisesti tunnelma ja tuoksut. Hotellit ja rakennukset oli palautettu vanhaan loistoonsa ja korjattu värikkäästi. Tunnelma rakentui hevosten ja kärryjen kitinään,  “huonojejn” naisten, jotka kokoontuivat hotellin nurkalla, huutoihin ja kovaan musiikkiin toisen kerroksen ulkobaarissa. Pieniin putiikkeihin ja ravintoloihin. Turisteihin. Ja kapearaiteisen juna-aseman viheltävään vanhanaikaiseen junaan.

20140606_190824

Kävelimme kadulla ja kävimme syömässä ravintolassa, Mahogany Grillessä, mikä oli vuodelta 1889, jos oikein muistan. Sisustus aitoa viktorialaista tummaa puuta, upeat kattomaalaukset, peilejä. Ruoka oli avant garde modernia ja palvelu häkellyttävän hienoa. Nautin siitä, Isännästä se oli liian hienoa hänelle. Tarjoilija muistutti nuorta Anthony Perkinsiä, annan anteeksi ruokailun kalliin hinnan! Muistin kuinka olimme usein syöneet Manhattanilla vanhoissa hotelleissa mieheni isovanhempien kanssa. He söivät aina ulkona. Aina! Isoisä ei edes tiennyt mistä keittiössä sai vettä! Cocktail hour martinit kotona ja ulos syömään. Kaupunkilaiselämää.

20140606_200715

Ajoissa nukkumaan jäätelökieskin kautta ja ylös suhtkoht aikaisin aamiaiselle ja Mesa Verdeen!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s