WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

muutoksia toimistossa

2 Comments

11.10.44

Hei,

Usko tai älä, mutta tämä on jo 4:s kirjelappunen, jonka skrivaan täällä toimistossa. Ensin käytin hyväkseni sitä aikaa, jonka äijä oli parturissa ja nyt hän lähti aikaisemmin kotiinsa. On kipeä muka.

Ensi lauantaina täällä on valtuuston kokous, saa nähdä, miten palkat nyt järjestetään. Meille kuulema nyt otetaan 3:s apulainenkin. Aila kai korotetaan ja otetaan joku aloittelija. Äijä ajatteli vähän pyytää sinua, mutta sanoin hänelle heti, ettet tänne enää vaivaudu parintuhannen takia. Sitten hän sanoi, ettei hän enää toista kertaa sinua kerjää tänne tulemaan, vaikka hän ensin aikoi tehdä sinulle jalomielisen palveluksen, kun sinusta nyt tulee kuulema työtön. Oletko itse sellaista kuullut tai huomannut. Luulisin sen olevan päinvastoin, kun nti Vuorelakin menee YK:hon.

Hissuksiin me ollaan täällä eletty. Viime perjantaina oli yksikkö 701 järjestämä aseveli-ilta. Ohjelmaa oli. Niillä oli oikein hyvä ja suuri kuoro. Hallbergin Maijakin kuului siihen sakkiin ja steppasi parhaansa mukaan. Ei se oikein hyvin käynyt, mutta hänellä kuului olevan jalka kipeänä.

Niin on muuten minun koipenikin tänään. Aila tuli yhtäkkiä kipeäksi ja mun täytyi juosta apteekkiin. Koetin parhaan kykyni mukaan selittää hänen mahavaivojaan eikä Jussi onneksi yhtään virnuillut. Olle ja N….kin (epäselvä nimi) olivat juuri lomalla. Samoin Into. Olisi voitu pitää vaikka luokkakokous.

Nyt täällä hurisee maanteillä pieniä ja suuria ryssiä toisiaan halaten ja pussaten. Ei illalla enää uskalla mennä ulos, saisi vielä jonkun mukaansa.

Sain juuri tänään tietää, että enoni on kaatunut pohjoisessa. So ist das Leben. Skrivaa taas mullekin ja voi paksusti. Kello on 17.05. Irja

 

2 thoughts on “muutoksia toimistossa

  1. Kipaisin katsomaan linkistä kollaasiasi tälle viikolle, mutten löytänytkään sitä! Itsekin ehdin vasta tänään lisäämään tämän viikon kollaasini! Mukavaa syksyn jatkoa!

    ps. Ihana tuo sinun bannerikuvasi!

  2. Taiska, hei! Olen parhaillaan Japanissa, joten vielä ensi viikkoon joutuu odottelemaan kuvia ja juttuja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s