WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Alkupaloja kaukoidästä: Tokio

12 Comments

 

1. TOKIO, Japani.

Meillä oli Isännän kanssa tilaisuus käydä vähän normaalia pidemmällä. Valitsimme kohteeksi Japanin ja Hong Kongin. Vaihtoehtoina oli Kiina  (liian suuri) ja Etelä Afrikka  (liian eläimellinen). En tällä kertaa jaksanut ajatella nousevani kello neljä yöllä safarille, joten mukavuus voitti. Japanissa minua kiehtoivat eniten temppelit. Saimmekin niitä mahtumaan ohjelmaan kymmenen. Ostokset eivät olleet pääasia, joten matkalaukut pysyivät käsipakaaseina koko matkan ajan.

20141013_184633

Näkymät hotellihuonemme ikkunasta ensimmäisenä aamuna.

Tokiossa  olimme kolme yötä, löysimme edullisen hinnan Hyatt Regencystä. Yksi yö varatiin Hakoneen,  luonnonkylpylä kaupunkiin, ja kaksi yötä  Kiotoon. Lopuksi kolme yötä Hong Kongissa. Isäntä on mainio matkansuunnittelija, minä senkun seuraan perässä. No, hieman avustin, olenhan sentään ollut matkailualalla koko ikäni. Lensimme Zurichin kautta, ensin noin 9 tuntia sinne, parin tunnin odotus ja 10 1/2  tuntia Tokioon. Ensimmäinen yllätys oli se, ettei jet lag aiheuttanut minkäänlaista haittaa koko matkan aikana! Saimme nukuttua koneessa maksimin. Hotelliin emme heti löytäneet, sen piti olla kävelymatkan päässä Shinjuku asemalta, joten kädenheilautus ja taksiin. Nurkan takana olimme. Hotellista oli noin 10 minuutin kävelymatka asemalle, josta helposti löysimme maanalaiset ja JR junat kaupungissaolomme  aikana. Lipunosto kävi helposti automaateista, ainostaan yhden kerran ostimme väärät liput ja  portti vilkutti punaista valoa. Menetys a $2 per nuppi. Mutta asemilla oli aina uniformupukuisia edustajia, jotka joko puhuivat auttavaa englantia tai käsimerkein ohjasivat oikeille raiteille.

Ensimmäisenä päivänä kävelimme vain lähialueella ja tutustuimme kaupunkiin. Hotelli oli alueella, mikä oli täynnä moderneja pilvenpiirtäjiä ja valtion virastoja. Yhden rakennuksen observatorioon pääsi ilmaiseksi, 45. kerrokseen, sinne heti seuraavana aamuna. Jono oli yllättävän lyhyt, ehkä se olikin suurempi salaisuus kuin arvasimmekaan.  Meille nykkiläislle se oli aika alhainen, mutta näkymät silti olivat yli koko kaupungin. Ja miten laaja se olikaan, niin kauas kuin silmä kantoi aina vuoriston reunalle saakka! Hotelli huoneemme oli 22. kerroksessa, joten sekään ei ollut hullumpi, yhtenä aamuna näimme Fuji-vuoren huipun lumisena horisontissa. Kaupunki on vilkas! En ole koskaan elämässäni nähnyt niin paljon ihmisiä ja ihmisvirta oli loputon! Tokiossa asuu noin 12 miljoonaa ihmistä, ja sinne tulee päivittäin töihin vielä 3 miljoonaa!  Liikenne sujui, kukaan ei törmäillyt toisiinsa, kukaan ei juossut, jatkuva virta mustapukuisia liikemiehiä ja vaatimattomanvärisiksi pukeutuneita virkanaisia lipui ohitsemme. Ja ihmisvilinässä oli hiljaista, New Yorkiin verrattuna. Toinen asia, mihin kiinnitimme ensimmäisenä päivänä huomiota, oli työtekijät, virkapukuisia, jotka ripeästi toimittivat askareensa. Kukaan ei lorvinut koko maassa, tulimme huomaamaan.tokyo 2

tokyo
Japanilainen ruoka ei ole ollut repertuaarisamme juuri koskaan. Nuoriso syö sitä herkkuna, meille kelpaa perus-tempurat ja teriyakit. Joimme alkuillasta kupit kamalaa kahvia ja söimme viinerin. En muista missä ensimmäisenä iltana söimme.

12 thoughts on “Alkupaloja kaukoidästä: Tokio

 1. Yes, excellent pictures with nice frames of skyscrapers in Spain is difficult to find a silent crowd, talking too loud!

 2. Kiva päästä nojatuolimatkalle Kaukoitään…alkupalatkin jo ovat niin hienoja ja suuria:)

 3. Hulppea matka Japaniin, jossa en ole koskaan käynyt. Upeita kirjoja olen japanilaisilta kirjailijoilta lukenut ja käsitykseni elämänmenosta siellä perustuu näihin kirjoihin.
  Uutta ja korkeaa näkyy rakennuskanta olevan. Meikätyttö hukkuisi kai tuonne ja käsipelillä joutuisin tietä kysymään.

  • arleena, kyllä kannatti käydä! Olin aivan tykästynyt kaikkeen kauniiseen, temppeleihin ja puutarhoihin. Valitettavasti atsaleat ja kirsikat eivät kukkineet, eivätkä vaahterat olleet vaihtaneet värejään. Uusi matka varmasti edessä 😀

 4. Tämä keskellä metsää asuva katselee näkymää silmät suurena. Taloja vieri vieressä ja ihmisä paljon, luulisi olevan kaduilla täysi kaaos.

 5. Hienot kuvakulmat:) Aasiassa en ole koskaan käynyt;muilla mailla kylläkin.

 6. Jael, Asia on niin pitkän matkan päässä vähän joka paikasta. Kannattaa käydä jos tilaisuus tulee. Oletko listanut maasi TripAdvisoriin?

 7. Ovatpa makeita kuvia. Kiva kun teillä oli hyvä matka….Kuvasi toivat paljon muistoja mieleen meidän matkasta vuosia, vuosia sitten sinne…mielenkiintoinen maa ja kulttuuri . Varttuilen nyt kuviasi Kyotosta ja HKGsta..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s