WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Shibuyia

4 Comments

Shibuyia oli Harajukusta seuraava asema. Emme menneet kuitenkaan junalla vaan kävelimme noin kilometrin. Paikkoihin tutustuu aina paljon paremmin maantasalla. Katukuva oli vilkas, mutta kukaan ei törmäilllyt kehenkään, sujuvaa. Tässä kaupungin osassa on liikenne uskomaton, viiden kadun kulmassa kulkee noin kaksi miljoona ihmistä päivittäin. Alue on tunnettu design-kaupoistaan, jotka kiersimme kaukaa. Tai oikeammin, emme edes lähestyneet. Nuorison suosima asuinalue ja vilkas night life.  Mutta sen liikenneristeyksen halusimme nähdä!  Jalankulkijat odottivat tunnnollisesti tien reunassa valon vaihtumista, vihreä; ja loputon määrä ihmisiä  kiirehti yli ristiin rastiin ja kun musiikki alkoi soida, seepraraidat tyhjenivät! Samoin kadunreunat, ajoitus oli nappiin. Valot vaihtuivat joka toinen minuutti. Seurasimme sitä useamman ylityksen verran! Se oli kuin tanssia.

Shibuya

Ostimme kadulta disney-tyyppisestä katuleipomosta iltapalat. Kaksi nuorta tyttöä, toinen kirjoitti ostoskuitin, toinen hoiti kassan. Pysyimme hyvin amerikkalaisessa ruokavaliossa! Iltateen kanssa katsellessa auringon laskua yli kaupungin, ne maistuivat makeilta. Japanilainen ruoka muuten ei ollut makeaa, ei edes ns. karamellit. Olin koko matkan hyvin janoinen, ja aivan ihanan maukkaita hedelmämehuja löytyi kaupoista, joita oli melkein joka kadunkulmassa. Nälkä ei tuntunut olevan juuri ollenkaan, ehkä ajanvaihdoksen takia. Ei hätää, pudotin matkalla kaksi kiloa! Illalla söimme hotellin ravintolassa italialaisen aterian, katkarapuja, pitsaa, viiniä. Uskaltaakohan japanilaiseen ruokaan tarttua huomenna?

2014 10 26_3821 blog

4 thoughts on “Shibuyia

  1. Loved everything! The “dance” on the street, and the fabulous photo of the sweets! Thanks so much! 🙂

  2. Fabio, you are most welcome, enjoy the treats 🙂

  3. Onpa siellä ihmisvilinää 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s