WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Asakusa

Leave a comment

 Sensō-ji, Tokion vanhin temppeli, perustettu vuonna 645.

2014 10 26_3712 blog

Asakusassa oli kaikkein kauempana oleva temppeli Sensō-ji.  Onnistuimme hienosti maanalaisella oikeaan paikkaan. Kadulla oli tungosmaista, vettä tihkui ja koululaisryhmiä oli paljon. Kävelimme kuitenkin hetken ja valitsimme ravintolan lounaspaikaksi. Tempuraa! Astiat olivat pullollaan pehmeää maukasta riisiä, päällä neljä isoa katkaa tempura kuorrutuksella ja neljä…hmmm…rantarapua? Niissä pienemmissä oli jalkoja suunnattomasti joka suuntaan pystyssä, ja ne jäivät minulta syömättä. Isäntä halusi lasin paikallista olutta, tarjoilija ehdotti pulloa. OK, minäkin voisin nauttia oluset pitkästä aikaa. Otamme kaksi, kiitos! Emme arvanneet, että pullot olivat litran kukin, niistäkin jäi juomatta suurin osa. Olut maistui kuitenkin hyvälle. Lasku ei niinkään, noin $77.

2014 10 26_3718 blog

Thunder Gate, mahtava portti avautui temppelille vievälle tielle. Se oli markkinamaisen täynnä tavaraa, kimonoista teepaitoihin. Ja turisteja, ei kuitenkaan länsimaisia juuri ollenkaan. Siellä on kaupusteltu satoja vuosia. Muutama nuori geisha tyttö poseerasi vierailijoille. Ostin sieltä molemmille lapsille chop stickit, mitkä olivat lahjalistalla, kauniisti koristellut lakeritikut.  Suitsukesavu täytti ilman ja rukouslappuja ripusteltiin. Temppeleiden alttarit ovat runsaat lahjoineen, hedelmiä ja upeita kukkakimppuja oli isoissa japanilaisissa vaaseissa. Useammissa paikoissa ei saanut kuvata, ja mitä upeampia alttareita, sen tiukempi kuvauskielto. Kultaa ei oltu säästelty missään.

*klik* ensimmäiseen kuvaa, ja galleria avautuu.

Tämä alue oli suhteellisesti pieni, ja nopeasti katsastettu, joten kotimatkalla pysähdyimme ihmettelemään Ginzaa, Tokion yleellistä ostoskatua, mikä luokitelaan yhdeksi maailman luksusmaisimmista ostoskeskuksista. Sateen takia siellä oli hiljaista. Kaikki maailman kuuluisat kaupat olivat hyvin edustettuina. Päätieltä lähtevät pikkukadut muistuttivat kovasti Manhattania, puistomaisempia ja kahviloita ja pikku-putiikkeja.

Ginza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s