WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kioto

6 Comments

Oletko lukenut Arthur Goldenin novellin Memoirs of a Geisha? Tämä on yksi kirjoista, mikä imaisi minut heti ensimmäiseltä sivulta nuoren tytön, nuoren naisen, ja geishan ihmeelliseen maailmaan, historialliallisena  ja mielikuvituksen täydentämänä kertomuksena. Tapahtumat kietoutuvat Kiotoon, ja sinne nyt halusin. Ja nostin kirjan uudelleen yöpöydälle.

geishas

Hakonesta tultuamme vaihdoimme heti luotijunaan, Shinkanseniin. Noin 500 kilometriä taittui nopeasti parhaimmillaan 320 kilometrin  tuntivauhdilla ja olimme Kiotossa kahden tunnin ja 18 minuutin leppoisan matkustelun jälkeen. Juna pysähtyi kaksi kertaa, mutta se ei nötkötellut kauan asemilla. Kaikki Japanissa oli tarkkaan ajoitettu. Junille ei kannattanut juosta, ne eivät odottaneet! Asemalta  Kyoto Tokyu hotelliimme oli lyhyt taksimatka. Olisimme halunneet roykan hotellin myös Kiotossa, mutta  kaikkien 227 hotellin ja ryokanien listalla oli vain 17 vapaana valittavana. Ja olimme asialla suhtkoht aikaisin. Kaupunki on hyvin suosittu, oletan. Nyt tiedän myös miksi.

bullet train

20141017_013148 blog

Huoneemme oli japanilaisittain tilava, toisen vain tarvitsi nousta sängylle, että toinen pääsi ohittamaan. Ja olimme saaneet yllättäen paremman huoneen kuin olimme varanneet, premiumin. Se aina ilahduttaa! (Muuten juna-kuvia katsomalla, näkyi luokkamme olevan samoin premium, no, hienosti mentiin!)  Huone oli kahdeksannessa kerroksessa, näköalat temppelille päin. (Kuva on hotellin nettisivulta, kulkuväli näyttää paljon leveämmältä kuin se oli.)

Kyoto Tokyu

2014 10 26_3592

Saavuimme myöhään iltapäivällä, joten kiersimme katselemassa naapurustoa ja etsimme ravintolaa. Emme löytäneet muuta kuin sitten tien toisella puolella olevan dinerin, huono ruoka, hidas palvelu. Viereisessä pöydässä kaksi äitiä antoivat lastensa ravata edestakaisin, pyöriä pöytien alla. En usko heidän olleen japanilaisia. No, se siitä.

Mutta buffet-aamiainen hotellin ravintolassa oli runsas ja hintansa veroinen, vain n. 13 dollaria per henkilö. Makoisin latte minkä olen koskaan juonut! Hotellin chief concierge, Naomi oli paras koskaan tapaamani! Tiesimme, mitä halusimme nähdä. Naomilta saimme hyviä ohjeita, missä järjestyksessä käydä temppelit, millä bussilla minnekin pääsi, milloin kannatti ajaa taksilla, mitä tänään, ja mitä huomenna. Liput tarvittaessa löytyivät juuri samalta tiskiltä. One stop shopping! Japanissa harvoin tarvitsi lippuja, useimmat nähtävyydet olivat ilmaisia. Kiotossa ehkä jouduimme maksamaan muutamista, mutta hinnat olivat n. 3-4 dollaria. Ja MINNE mennä illalla syömään? Olimme sopineet tapaamisen neljäksi hotellin aulaan uusien tuttavien kanssa.

girls of Kyoto

Laitan kuvakirjeet temppeleistä, jokaisesta erikseen. Jokainen oli kaunis ykityiskohtineen, alttareineen, tatami lattioineen tai pehmeäksi hioutuneine leveälautaisine lattioineen. Kumeat rummut, suitsukeiden tuoksut ja savut! (Kengät tietysti jätimme rappusille sisään mennessä.) Jokaisella temppelillä on oma historiansa. Näimme jopa hääparin yhden temppelin pihalla! Liitän Wikipedian tiedostot kuviin, voitte halutessanne noukkia lisätietoja sieltä.

Näitä olin tullut tänne katsomaan!

6 thoughts on “Kioto

  1. Olen myös lukenut kirjan , se olitosiaan niin hyvä että sen voisi lukea uudelleenkin ! Hienoja noi junat ja asemat siellä , avaria ja puhtaita ! Kivan näköisiä tyttösiä siinä ! 🙂

  2. Kirja on lukematta, mutta leffan olen nähnyt. Jonkun samurai tarinan olen muinoin lukenut ja siinä matka päättyi myös Kiotoon. Pitäisikin lukea se uudelleen. Ihana tämä sinun seikkailu!

  3. lepis, kiva että joudat matkustelemaan mukana! Kioto oli suuri kylä, 1,5 miljoonaa! Mutta vanhaa löytyi, vaikka olisi vuoden siellä. Kaunista!

  4. Kirjaa en ole lukenut ja lähes ahmien ja ihmetellen luen matkakertomustasi. Huikeaa seikkailua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s