WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Nishi-Honganji Temple

9 Comments

Nishi-Honganji Temple, temppeli, minkä näimme hotellimme ikkunasta. Tarkoituksenamme oli mennä sinne heti sunnuntai- aamuna, munkit rukoilisivat kello kuudelta. Heräsimme silloin. Emme nähneet yhtään munkkia, mutta meillä oli tilaisuus seurata confirmation seremoniaa. Aurinko oli noussut kirkaana aamulla. Valot ja varjot olivat upeita. Puun pehmeä aikojen kuluttama pinta oli samettimaisen hivelevää. Temppelissä oli hiljaista. Suurella pihalla oli useampia ruokomatoista tehtyä kojua, joissa kasvatettiin  pitkiä yksivartisia krysanteemejä. Yllättäen niitä oli myös kasvatettu bonsai-tyyliin, kukat olivat vasta nupulla, mutta voin kuvitella miten kauniita ne olisivat täydessä kukassa. Pihalla oli tuettuna suurin ginkgo puu minkä olen nähnyt, painavia oksia oli tuettu paksuin kepein, kuten muuallakin Japanin puistoissa. Kävelimme ulos kadulle, missä ei juri liikkunut kukaan. Erään kaupan ovi oli auki, vanha rouva harjasi isolla luudalla lattiaa. Kysyin saanko tulla sisään, olin nähnyt kauniin astian hyllyllä. Ystavällinen tervetulotoivotus syvään kumartaen ja kevyt käden liike viittaamaan sisälle, kuten japanilaisilla näkyy olevan tapana. Astia oli suitsukeastia. Ostin toisenkin, ne olivat kauniita. Aikamiespoika tuli takahuoneesta auttamaan, ja paketit olivat pian kauniisti  taitettujen käärepapereiden sisällä. Maksoimme ja ulos lähtiessämme, rouva tuli perämme ovelle ja antoi kaksi kolmen suitsukkeen pakettia lahjaksi, syvään kumartaen.

Nishi-Honganji Temple, this temple we saw from our hotel room window. Our intention was to go there very early Sunday morning, as the monks pray at six o’clock We woke up at the time. We did not see any monks, but we had the opportunity to follow a confirmation ceremony. The sun had risen bright in morning and the lights and shadows were stunning. Wood on the doors was soft, worn with time and was velvety for the touch. The temple area was quiet.  On the large yard were many huts made of mats, inside were long single stem chrysanthemum growing. Surprisingly, they were also grown in the bonsai style, the flowers were still in bud, but I can imagine how beautiful they would be in full bloom. In the yard was the largest ginkgo tree which I have seen, it’s heavy branches supported by the thickest of canes, as in the other the parks in Japan. We lingered awhile. We walked out into the street, where was  barely any movement. Everything was clean and quiet. A door to a shop was open. An old lady with a big broom was brushing the floor. I asked  could I come in. I had seen a beautiful container on the shelf. With a friendly welcome, bowing deeply, and light movement of the hand referring to enter insideas the Japanese appears to have as a habit. The vessel was sa incense burner. I bought another one, they were beautiful. The adult son came from the back room to help, and  soon the packages were nicely folded into their wrapping papers. We paid and when   leaving, the old lady hurried to the door and gave two  three-box incense packages as a gift, taking a deep bow down.

2014 10 25_3152 white

9 thoughts on “Nishi-Honganji Temple

 1. Nuo muodot, nuo värit, tuo harmonia! Voi että! Ja valaisimetkin aivan viimoisen päälle! Japanilaisten kohteliaisuus on sellaista luokkaa, että siitä kun oppisi murusen niin voisi elää onnellisena lopun ikäänsä.

  • lepis, sinulla on varmasti syvää kaukoitämaista sielua. Kuule, tavaratalot avasivat ovensa niin, että myyjät olivat ovella kumartamassa asiaakkaat sisälle ovien auetessa. Hissityttö uniformussa, hattu päässä kumarteli kaikille ovien sulkeutuessa. Hienostunutta asiakaspalvelua. Onneksi aloitit jo sen säästämisen!

   • Heh, no taitaa olla ripaus kaukoitämaista sielua tässä tytössä 😉 Johan nuo harrastuksetkin viittaavaat sinne kaukoitään (Taiji). Ja ikuinen ihailu japanilaista puutarhataidetta kohtaan. Joskus ne on nähtävä!

 2. Todella kaunista katseltavaa , yhdyn täydellä Lepiksen arvosteluun ! Sinulla on tosiaan taiteellinen silmä noihin yksityiskohtiin ! ❤

 3. Upeita kuvia kauniista arkkitehtuurista ja puutarhasta.
  Bonzai puita olemme useamman kerran ostaneet iloksemme.
  Vaikeita ovat pitää hengissä kuivassa huone ilmassa. Vaikka kostuttaa ja kastelee ohjeiden mukaan, niin ovat kuihtuneet vuoden sisällä. Tiedä häntä, olisikohan puhjenneet uudelleen lehteen, jos olisi malttanut katsella aikansa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s