WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kinkakuji Temple

10 Comments

2014 10 26_3430 blog

Golden Pavilion, Kultainen Paviljonki tai Rokuon-ji, Peura Puutarhan Temppeli, oli pitkähkön bussimatkan päässä läpi kaupungin luoteeseen. Jos olet luullut kuten minä, että Kioto on pieni pittoreski kylä, olet erehtynyt. Kaupungissa asuu 1.5 miljoonaa ihmistä, ja matalat kerrostalot jatkuivat koko matkan ajan. Kuvagalleria aukeaa ensimmäisestä kuvasta klikkaamalla.

Temppeli on Kioton suosituin vierailukohde. Kinkakujin (Kultaisen Paviljongin) päärakennus on Rikuonji temppeli, (kaksi kirjoitusasua löytyi tiedoista). Rakentaminen alkoi vuonna 1397 eläkehuvilaksi Shogun Ashikaga Yoshimitsulle. Hänen  kuolemansa jälkeen vuonna 1408Kinkakuji muutettiin Zen temppeliksi. Nykyinen rakennus on vuodelta 1955 fanaattisen munkin poltettua sen 1950. Rakennus on kolmikerroksinen, sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty kullalla. Valitettavasti sisälle ei päässyt katsomaan. Temppeli on sekoitus perinteistä aristokraattista kulttuuria ja uutta samurai kulttuuria. Rakennus heijastuu lampeen, mitä kutsutaan Peililammeksi missä on kymmenen saarta, pienine mäntypuineen. Aivan kuten odotin siellä näkeväni! Laajalla alueella sen ympäri kiertää  puutarha polkuinen, kuten se oli satoja vuosia sitten. Kaunista maisemaa, pieni vesiputous and muutamia kivilyhtyjä, havu- ja lehtipuita; japanilaisnaiset traditionaalisissa asuissaan haravoivat nurmikkoa ja riisiharjalla kevyesti puhdistelivat sammalmättäitä.

2014 10 26_3447 blog

20141018_204339_Richtone(HDR)

Ihmisiä oli paljon liikkeellä kauniina sunnnuntaipäivänä. Kulku oli kuitenkin sujuvasti ja huomaamattomasti, muutama vartija siellä täällä. Nyt tutut rukouspyynnöt, suitsukkeet ja tavarakojut olivat polun varrella lehdossa olevan ruokailupaikan jälkeen. Täälläkin oli kivasti matalia pöytiä liinoineen, mutta niillä istuttiin kuten penkeillä.

Vuonna 1994 Kinkakuji rekisteröitiin Unescon  maailman kulttuuriperintökohteisiin.

10 thoughts on “Kinkakuji Temple

  1. Ennen kuin muutimme Japaniin minulla oli juuri tuo harhakuva että Kyoto on pieni paikka! 🙂 Käsitys muuttui täysin ekan Kyoton vierailun aikana. 🙂

  2. Oooh, pääsit tuonne! Kultainen temppeli, tai sen puutarha, on kuvattu kaikissa mahdollisissa opuksissa. Sen puutarhaan sisältyy sellaista syvempää filosofiaa ettei sitä tällainen tavallinen tallaaja oikein pysty kaikkea ymmärtämään. Harkittua kauneutta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s