WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Mutka matkassa

4 Comments

Kauniisti matkasimme Kiotosta Osakaan, yksityiskuljetuksella, mikä oli tuskin $10 enemmän hotellikuljetuksen ja junan yhteishinnasta per nuppi. Kiitokset hotellimme conciergelle, Naomille. Ymmärsimme, että kuljetus tulisi maksaa kuljettajalle. Kentällä Isäntä repäisi tukun Hong Kongin dollareita ja melkein aiheutti kuskille halvauksen. Ei, ei ei hän voi ottaa. Tämä ei ole juomaraha vaan maksu kyydistä! Ai, se on jo maksettu kortilla, hän sanoi. Helpottuneena. No, pitihän meidän hänelle jotain antaa, kun melkein meinasimme aiheutta hänelle hengenvakavan halvauksen. Olimme siis kaikki tyytyväisiä.

kansai airport

Seuraava kohteemme oli Hong Kong, mistä olimme varanneet kolme yötä. Osakan Kansai lentokenttä on uskomaton rakennuskompleksi! (Yllä Bing-image) Koko kenttä on rakennettu tekosaarelle merenlahteen, sinne vievät junat ja maantieliikenne sillan kautta. Terminaali on uskomattoman pitkä, itse asiassa maailman pisin. Terminaalin on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti,  Renzo Piano. Saavuimme ajoissa. Tämä oli ainoa pätkä, missä meillä oli vapaaliput. Ei huolta, koska koneita lähti kolme myöhemmin  iltapäivällä.  Niin luulimme. Yksi koneista peruuntui. Kentällä oli jonottamassa sen lentoyhtiön työntekijöitä, tutustimme pariin. Koneet menivät ja kansaa jäi rannalle. Pahus! Emme lähteneet kenttää kauemmaksi hotellia etsimään, vaikka olisimmme voineet ehkä säästää jonkin verran. Samalla rakennetulla saarella on hotelli, kävely vain rakennuksesta toiseen lasikattoista käytävää myöten. Hotelli mainostaa , Any closer and you’d be sleeping in the terminal! Aamulla oli taas kolme konetta, kentällä oli oltava aikaisin ja hyvä tilaisuus jatkaa. Yksi yö peruuntui siis seuraavasta kohteesta, eikä sen yön hinta ollut palautettavissa, koska se oli mieheni työsuhdehinnalla varattu. Kaksi konetta lähti ja tyhjensi vapaarit norkomasta; paitsi meidät. Vieraan firman koneissa olemme valitettavasti jonon häntäpäässä. Kolmas kone otti mukaansa noin yhdentoista aikaan. Se teki välilaskun Taipeihin. Hei, uusi yllättävä matkakohde! Aikaa tuhraantui ja olimme noin neljän nurkilla päämäärässämme. Palvelu oli kuitenkin hyvää, ja välilaskun aikana saimme seurata ripeää koneen siivousta ja tarinoidakin henkilökunnan kanssa ja vähän urkkia lisätietoja matkakohteestamme.

2014 10 26 Japan19
Kirjauduimme hotelliin sisälle, se sijaitsi Nathan Road- kadun varrella. Hotellin tiskillä oli sama tyttö, joka oli vastanut puhelimeen edellisenä iltana. Hän tunsi myötätunoa peruutetun yön takia, ja nosti huoneemme parempaan kerrokseen. Ja kello 12 huoneenluovutuksen sijaan lupasi meille kello 14. Hyvä. Kaupunki jakautuu kahteen osaan, vanha alue mannermalla ja uusi kaupunki Hong Kong- saaren puolella, jonne ovat kasautuneet pilvenpiirtäjät ja finanssikeskus.  Meillä oli vielä aikaa käydä katsomassa kuuluisat iltavalaistukset satamassa, A Symphony of Lights Show joka ilta kello 20. Yli neljäkymmentä rakennusta osallistuu kirkkain vaihtelevin valoin näytökseen. Kävelimme hienolla Tsim Sha Tsui kauppa-alueella, Tiffanyt ja muut maailmakuulut liikkeet olivat hyvin edustettuina. Kävelimme sieltä lähelle hotelliamme ja kuljimme kuuluisan kauppakujan läpi, nimeltä Temple Street. Katu oli täynnä ostajia, pientä kiinalaista roinaa kojut täynnä. OK, myönnän, ostin kaksi rannekorua, nahkaa ja helmiä, $7.00, jotka tingin kahteen dollariin, yhteensä.  Pieniä katuruokaloita, ehkä 5-8 tuolia, ulkopuolella uiskentelivat kalat ja muut merenelävät valmiina nostettaviksi pannuun. Kävelimme sisään suurehkoon diner- tyyppiseen ravintolaan, varmuuden vuoksi, söin club-voileivän. Siitäpä ei vatsani seuraavana päivänä tykännytkään.

2014 10 26_3392 blog

temple street

4 thoughts on “Mutka matkassa

  1. Huikeaa! Siinä olisi toinen oivallinen matkakohde. Joskus kauan aikaa sitten olen lukenut jonkun romaanin, varmaan rakkaussellaisen, jonka tapahtumat sijoittuivat HongKongiin ja se on jäänyt kaivelemaan siitä saakka.

    Sitkeitä sissejä olitte koneeseen pääsyn jonotuksen kanssa!

  2. lepis, kirjoista jää joskus erittäin syvät muistot, muitan vielä teiniaikaisen kirjan “Marjaana Madagaskarissa”, täysin erilaista maailmaa. Sielläkään ei olla käyty. Voisi tietysti pysähtyä Seychelles matkalla, LOL.

  3. Olipa teillä harmia matkalla , se on niin väsyttävää tuollainen odottaminen ! Tuota lentokenttää voi vain ihmetellä ! Niin valtavan iso ja veden päällä !!

  4. Raili, tekniikan ihmeitä! Odottaminen sinänsä, harmillista, mutta kokonaisen päivän menetys (ja yhden hotelliyönhinta). Mutta, ehdimme kahdessakin Hong Kong päivässä nähdä 8 kymmenestä must/nähtävyydestä. Kotona voi sitten levätä 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s