WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Pieni poika joka osasi.

6 Comments

Avignonin silta. 

Eräänä päivänä nuori paimenpoika Benezet kuuli taivaallisen äänen, mikä käski häntä lähtemään Avignoniin ja rakentamaan sillan Rhône joen yli. Poika ei koskaan ollut käynyt vuorten toisella puolen, mutta hän lähti matkaan ja tapasi enkelin, joka johdatti hänet Avignonin piispan luo. Piispa teetätti hänellä testin ja pyysi häntä nostamaan kivenlohkareen, jota ei edes kolmekymmentä aikuista miestä jaksanut nostaa. Kuitenkin Benezet sai voimia,  nosti sen yksin ja hän kantoi sen joenrannalle. Tästä tuli sillan ensimmäinen kulmakivi. Ympärillä oleva katselijajoukko innoissaan aloitti keräyksen ja tarinan mukaan keräsivät viisi tuhatta kultarahaa. Sillan rakennus alkoi vuonna 1177 ja se valmistui 1185. Alunperin siinä oli 22 siltakaarta. Se tuhoutui ensimmäisen kerran 1226, ja osaksi rakennettiin uudelleen ja se purettiin 1226 Avignonin kukistamisen jälkeen. Vuonna 1680 se jäi kokonaan pois käytöstä. Tänä päivänä vain neljä kaarta on pystyssä. Sillalla on kappeli, johon Benezet oli haudattu. Hänen maallinen jäännöksensä on siiretty myöhemmin toiseen kirkkoon. Ranskan vallankumouksen jälkeen nekin ovat sieltä kadonneet tietämättömiin.

Sillan viereiseltä portilta pääsi muurien sisälle ja pienten kujien ja puotien kautta Paavien palatsille. (Tieto kepeästi käännetty kirjasesta  Avignon, julkaisija Casa Editrice Bonechi.)

6 thoughts on “Pieni poika joka osasi.

  1. Thank you, Fabio! Merry Christmas to you and yours!

  2. Tuollaiset kirjoittamasi vanhat tarinat on ihania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s